Nuspręsta, kiek Alytuje kainuos mėnesiniai viešojo transporto bilietai

Nauji viešojo transporto autobusai į Alytaus miesto gatves išriedės prieš pat Kalėdas, o jau nuo sausio 1 dienos bus pradėti platinti mėnesiniai bilietai. Pastarųjų atsiradimas numatytas Alytaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Kautra“ pasirašytoje sutartyje dėl keleivių pervežimo paslaugų.

Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino mėnesį galiosiančių viešojo transporto bilietų kainas. Vienas toks kainuos 25 eurus, moksleiviams – 5 eurus. Turintys teisę į 50 proc. lengvatą, mėnesinį bilietą galės įsigyti už 12,5 euro.

Moksleiviui, perkant vienkartinį bilietą, galioja 50 proc. nuolaida, tačiau perkant mėnesinį bilietą bus taikoma 80 proc. nuolaida, tad Alytaus miesto mokiniai šio sprendimo laukia nekantriai ir tai yra didelė parama šeimai.
Pasak savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės, Alytaus keleiviams mėnesinių bilietų kainos paskaičiuotos atsižvelgus į vidutinišką darbo dienų skaičių per mėnesį ir prognozę, jog savo bilietu keleiviai pasinaudos bent 2 kartus per dieną, pasidomėjus kitų miestų patirtimis ir pavyzdžiais.

Keleiviai savo bilietais galės naudotis daugiau kaip 2 kartus per dieną, važiuoti už tą pačią kainą su persėdimu, taip pat važiuoti savaitgaliais ir švenčių dienomis.

Mėnesinių bilietų kainos kituose miestuose: Vilniuje – 29 Eur, Kaune – 28 Eur, Klaipėdoje – 27 Eur, Panevėžyje – 27,80 Eur, Marijampolėje – 16 Eur, Druskininkuose – 20 Eur.

Popieriniai mėnesiniai bilietai galios ne ilgiau kaip keturis mėnesius, nes pagal su elektroninio bilieto paslaugos tiekėju pasirašytos sutarties sąlygas elektroninis bilietas turi būti įdiegtas iki 2019 m. balandžio 30 dienos.

Kol kas vieno pravažiavimo viešuoju transportu bilietų kainos nesikeis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *