Jaunimas parodė, jog moka linksmintis ir be svaigalų

Aktyvi Alytaus Putinų gimnazijos jaunųjų lyderių komanda savaitgalį suorganizavo 3-jų dienų „Sniego gniūžtės“ stovyklą bendraamžiams iš visos Lietuvos. Jau nuo penktadienio vakaro Putinų gimnazijoje šurmuliavo per 70 stovyklos dalyvių iš Alytaus, Tauragės, Paluknio, Vilniaus, Marijampolės ir Kauno, Panevėžio miestų bei rajonų mokyklų.

Jaunimas mėgavosi linksmomis, pasitikėjimą ir atsakomybę stiprinančiomis veiklomis ir įgijo patyrimo, kad galima linksmai leisti laiką ir be svaigalų. Veiklas planavo ir įgyvendino 19 mokinių grupė, prieš tai baigę lyderystės mokymus.

Stovyklai vadovavo „direktoriukės“ – Putinų gimnazijos mokinės Beatričė Bradauskaitė ir Julija Gorbas. „Sniego gniūžtės“ programą gimnazijoje koordinuoja mokinė Junita Dabušinskaitė ir psichologė Jurgita Čečėtienė.

Po stovyklos dalyviai pasidalino įspūdžiais: „ačiū už sugaištą laiką ir rūpestį, tikiuosi dar susitiksim“, „tai nuostabi stovykla“, „esat labai geri organizatoriai“, „sužinojau labai daug naujo ir susipažinau su naujais žmonėmis“, „labai visų pasiilgsiu“, „aš pirmą kartą dalyvavau, nustebino vadovų nuoširdumas“, „puikus neįprastas savaitgalis“, „įgijau drąsos, nebijau su nepažįstamais žmonėmis bendraut“, „ačiū jums, įdėjote visas pastangas“…

„Sniego gniūžtės“ stovyklos veiklos – tęstinio gimnazijos projekto „Rinkis gyvenimą be svaigalų“ dalis (vadovės – psichologė J. Čečėtienė ir socialinė pedagogė R. Marčiulionienė).

Pagrindinė projekto idėja – inicijuoti psichoaktyviųjų medžiagų prevencijos veiklas jaunimui, orientuotas į asmenybės ugdymą, saviraišką  bei savęs pažinimą. Projektas yra unikalus tuo, kad veiklas įgyvendina bendraamžiai, remdamiesi efektyvia teigiamą atmosferą kuriančia metodika, kuri yra akredituota ir vykdoma tarptautiniu lygmeniu.

Sėkminga praėjusių metų patirtis parodė, kad šios jaunimas-jaunimui veiklos yra įtraukiančios, patrauklios, ugdančios dalyvių psichologinį atsparumą. Norinčių dalyvauti stovykloje skaičius išaugo dvigubai.

Projektą iš dalies finansavo Alytaus miesto  savivaldybė.

Socialinė pedagogė Rimtautė Marčiulionienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *