Alytaus rajono bendruomenių gretas papildė Rimėnų kaimo „Šalcinėlis“

Alytaus rajono kaimo bendruomenių gretas papildė dar viena bendruomenė. Telkti gyventojus bendroms veikloms, gražinti aplinką nusprendė Daugų seniūnijos Rimėnų kaimo žmonės. Šeštadienį jie rinkosi į pirmąjį renginį, kuriame mokėsi pinti advento vainikus.

Rimėnų kaimo bendruomenės įsteigimą inicijavo jame gyvenančios Jolita Topoliauskienė ir Jolita Sikorskaitė. Įkurti organizaciją jas paskatino kitų bendruomenių veikla ir noras kaimo gyventojų laisvalaikį padaryti turiningesnį ir prasmingesnį. Moterys pakvietė kaimo žmones  į susitikimą, papasakojo planus ir gavo jų pritarimą. „Jei nebūtų žmonių pritarimo, mes nieko nebūtume darę“, – sako bendruomenės pirmininkė J. Topoliauskienė. Rimėnų kaimo bendruomenė pavadinta dzūkišku pavadinimu.

Pasak Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko, rajone yra nemažai pavyzdžių, kai aktyvios visuomeninės organizacijos padaro daug gražių darbų, kaimo gyventojus suburia bendroms veikloms. „Aš labai džiaugiuosi aktyviomis bendruomenėmis. Jos telkia žmones, įtraukia į veiklas net ir tuos, kurie niekur nedalyvaudavo. Bendruomenių renginiuose smagu matyti dainuojančius, šokančius, rankdarbius gaminančius, vieni kitiems padedančius žmones. Bendruomenės tvarko aplinką, augina daržoves, verslauja, keliauja, sportuoja – padaro žmonių laisvalaikį daug įdomesnį ir prasmingesnį, padeda spręsti socialinius reikalus“, – sako rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas ir linki Rimėnų kaimo bendruomenei „Šalcinėlis“ sėkmės, o prireikus kreiptis konsultacijos į savivaldybės specialistus, seniūnijos seniūną.

„Labai norėjosi veiklos, kad kaime savaitgaliais būtų ką veikti vaikams ir suaugusiems, kuri paskatintų buvusius gyventojus aplankyti savo kaimą, tėvus“, – sakė J. Topoliauskienė. Bendruomenės pirmininkė mano, kad jų veikla galbūt paskatins kaimo emigrantus, išvykusius į užsienį ir kitus miestus, dažniau grįžti, pabendrauti su buvusiais draugais, aplankyti tėvus.

Rimėnų kaimo bendruomenė norėtų kaime įrengti sporto aikštyną, nedidelį sporto klubą, laisvalaikio centrą. „Gal pavyktų net ir boulingą įrengti. Žinoma, reikia lėšų, patalpų, laiko“, – apie planus kalba bendruomenės pirmininkė J. Topoliauskienė.

Pasak moters, Rimėnuose yra sena sporto aikštė, tačiau ir vaikams, ir suaugusiems norisi šiuolaikinės. „Sportuoti joje tikrai būtų kam. Vaikų iki 14 metų tikrai daug, vien name, kuriame gyvenu, yra apie penkiolika“, – sako bendruomenės „Šalcinėlis“ pirmininkė J. Topoliauskienė, pati su vyru auginanti tris vaikus.

Kaimo žmonės džiaugiasi įsteigta bendruomene.  Jie jau rinkosi į pirmąjį renginį ir kartu mokėsi pinti advento vaikinus. „Patalpų kol kas savo neturime, tad džiaugiamės, kad įsileido Vaikų dienos centras“, – sako J. Topoliauskienė.

Bendruomenė „Šalcinėlis“ kviečia Rimėnų kaimo gyventojus prisidėti prie Kalėdų eglutės puošimo – pagaminti žaisliukų ir gruodžio 15 d. ateiti į Kalėdų eglutės papuošimo šventę. „Eglutę puošime savo rankomis pagamintais žaisliukais, jų reikės labai daug“, – sako bendruomenės pirmininkė.

Rimėnų kaimo bendruomenė „Šalcinėlis“ pirmuosius užsiėmimus organizavo savo jėgomis. Kitoms veikloms planuojama rengti projektus ir jų įgyvendinimui ieškoti lėšų.

Alytaus rajono kaimo bendruomenių veiklą finansuoja Alytaus rajono savivaldybė, Žemės ūkio, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, bendruomenes vienija Alytaus rajono vietos veiklos grupė.

Alytaus rajone veikia 60 kaimo bendruomenių. Dauguma yra aktyvios, organizuoja įvairius renginius, aplinkos ir bendruomenės namų tvarkymo darbus, bendruomenių atstovai dalyvauja seminaruose, mokymuose, teikia projektus finansinei paramai gauti.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *