Oficialu: nauji autobusai į Alytaus gatves išriedės prieš Kalėdas

Gavusi Kauno apygardos teismo sprendimą, Alytaus miesto savivaldybė nusprendė oficialiai paskelbti miesto viešojo transporto konkurso nugalėtoją, nedelsti ir su juo pasirašyti paslaugų teikimo sutartį.

Teismui netenkinus 3-ąją vietą konkurse laimėjusios bendrovės „Transrevis“ prašymo taikyti laikinąsias apsaugos priemones, savivaldybė su konkursą laimėjusia bendrove „Kautra“ penktadienį pasirašė dvi sutartis – Keleivių pervežimo vietinio reguliaraus susisiekimo autobusų maršrutais paslaugų ir Viešojo transporto informacinės sistemos nuomos paslaugų teikimo.

„Iš Alytaus gyventojų nuolat sulaukdavome įvairių pretenzijų, skundų dėl mieste naudojamo viešojo transporto paslaugų kokybės, kuri neatitinka jų lūkesčių. Jie nuolat prašė keisti sistemą, tobulinti ir kelti į aukštesnį lygį, kaip pavyzdžius pateikdavo kitus miestus. Šiandien ir yra tas įvykis, kuris, tikiuosi, pakeis miesto įvaizdį ir perkels paslaugos kokybę į ženkliai aukštesnį lygį“, – po sutarčių pasirašymo surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Iš kairės: Alytaus miesto meras V. Grigaravičius, UAB „Kautra“ generalinis direktorius L. Skardžiukas, UAB „Kautra“ marketingo direktorius G. Pakusas. A. Mažeikos nuotr.

Spaudos konferencijoje buvo atskleista daugiau detalių apie netrukus įvyksiančius pasikeitimus Dzūkijos sostinės viešajame transporte.

Bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas patikino, kad Alytus turės aukštą kokybę viešojo transporto paslaugų sektoriuje už pačią priimtiniausią kainą. Nauji autobusai į miesto gatves išriedės dar prieš Kalėdas, o švieslentės ir elektroniniai bilietai, planuojama, atsiras prieš Velykas, kitų metų balandį.

„Alytiškiams rengiame Kalėdinę dovaną – naują, modernų viešąjį transportą. Konkurso sąlygose numatyta, kad darbus turime pradėti per mėnesį nuo oficialios sutarties pasirašymo – taip ir bus. Dirbame daug ir sunkiai tam, kad į naujus metus alytiškiai įriedėtų moderniu iš šiuolaikišku europietišku transportu“, – sakė L. Skardžiukas.

Alytiškiai ir miesto svečiai bus vežami 32 naujais autobusais – 27 mažesniais M2 klasės bei 5 didesnės talpos M3 klasės autobusais. Visi autobusai žemagrindžiai, pritaikyti jaunoms šeimoms, senjorams ir žmonėms su negalia. Kitąmet švieslentės atsiras devyniose judriausiose viešojo transporto stotelėse, vėliau jų ketinama įrengti daugiau.

Keleivius aptarnaus vietiniai vairuotojai, kurie dėvės vienodą aprangą, nuolat bus vykdoma jų darbo kokybės kontrolė. Ketinama įdarbinti apie 70 žmonių. Pasak „Kautros“ marketingo direktorius Gintauto Pakuso, nauji autobusai – tai tik nedidelė dalis paslaugos patrauklumo, ne mažiau svarbu, kad ją teiktų pažįstami vietiniai žmonės, būtų malonus ir šiltas aptarnavimas.

Viešosios įstaigos „Alytaus infrastruktūra“ Viešojo transporto administravimo skyriaus vadovė Diana Klimenkienė pažymėjo, kad pradėjus paslaugas teikti naujam vežėjui mieste bus įrengta daugiau stotelių, atsiras papildomi maršrutai – autobusai kursuos Vilties, Kauno ir Gardino gatvėmis.

Alytaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Kautra“ sutartis dėl viešojo transporto pasirašyta septyneriems metams su galimybe pratęsti dar trejiems metams, teikiamas paslaugas įvertinus gerai. Viešojo transporto paslaugų vertė dešimčiai metų sudaro per 18 mln. eurų, technologinių sistemų – 1,4 mln. eurų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *