Geriausiems skaitytojams – bibliotekos dovanos

Baigėsi tris mėnesius trukęs respublikinis „Skaitymo iššūkis“, kurį jau trečius metus iš eilės organizuoja Lietuvos apskričių viešosios bibliotekos. Iššūkio metu įvairaus amžiaus žmonės buvo kviečiami dalyvauti skaitymo varžytuvėse ir turiningai bei smagiai praleisti laiką. „Skaitymo iššūkio“ dalyviams buvo siūloma perskaityti 5 knygas nurodytomis temomis ir atsakyti į 5 organizatorių pateiktus klausimus.

Norintys dalyvauti šioje skaitymo akcijoje turėjo perskaityti knygą, kurios tema susijusi su Lietuva, taip pat perskaityti draugo rekomenduotą knygą, savo gimimo metais parašytą knygą, knygą, kurioje minima profesija bei perskaityti knygą apie atostogas. Bibliotekų skaitytojai galėjo registruotis artimiausioje bibliotekoje arba savarankiškai specialiai šiai akcijai sukurtoje interneto svetainėje.

Pasibaigus iššūkiui, kurį įveikė 3553 knygų mylėtojai, paaiškėjo, jog šiemet 8 999 skaitymo akcijos dalyviai (dvigubai daugiau nei pernai) perskaitė net 26 530 knygų.

Kaip praėjusiais, taip ir šiais metais puikiai pasirodė Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, tarp iššūkyje dalyvavusių 68 bibliotekų ir jų filialų užėmusi garbingą antrą vietą, o tarp 14 Vilniaus regiono bibliotekų ir jų filialų – pirmą. 449 rajono viešosios bibliotekos ir jos filialų skaitytojai per 3 akcijos mėnesius perskaitė 2 091 knygą ir nuo pirmą vietą užėmusios Jonavos rajono viešosios bibliotekos atsiliko tik 249 knygomis.

Dauguma rajono viešosios bibliotekos filialų jau apdovanojo „Skaitymo iššūkį“ įveikusius dalyvius, tad nuo jų nusprendė neatsilikti ir rajono viešoji biblioteka, pakvietusi pas save geriausius savo skaitytojus, kurie „Skaitymo iššūkį“ įveikė net du kartus. Tarp apdovanotųjų – Šaltinių pagrindinės mokyklos ketvirtokas Evaldas Bingelis, Valentina Skabienė, Irena Kazočiūnienė ir Angelė Malinauskienė, kuri, deja, negalėjo dalyvauti apdovanojime.

Pasirodo, visi apdovanotieji apie šią skaitymo akciją sužinoję iš bibliotekos darbuotojų, o paklausti, kokia iš penkių užduočių jiems buvusi pati sunkiausia, atsakė, jog visos buvusios lengvos ir didesnių keblumų nesukėlė. Tik Evaldas nedrąsiai prisipažino, jog jam sunkiausia buvo atrasti savo gimimo metais parašytą knygą.

Bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas pasidžiaugė, jog nepaisant mūsų gyvenimą ir laisvalaikį vis labiau užgožiančių informacinių technologijų, dauguma žmonių dar nepamiršo knygos, o ypatingai džiugina tai, jog jas skaito ir jaunimas. „Nors ne taip aktyviai ir gausiai, kaip vyresnės kartos žmonės“, – pastebi jis.

„Dažnai skaitydami knygas mes jose atrandame gėrį, kurio taip trūksta mūsų kasdieniame gyvenime, o jį atradę ir patys tampame geresni. Jau vien dėl to verta skaityti“, – akcentuodamas skaitymo svarbą pabrėžė bibliotekos vadovas, įteikdamas geriausiems skaitytojams padėkos raštus ir spalvingas gertuves. Evaldas už gerą skaitymą buvo papildomai apdovanotas knygų krepšeliu su bibliotekos logotipu, o Valentina ir Irena – Astridos Petraitytės knyga „Algirdas. Iš Kauno“.

Arnoldas Šatrauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *