Modernaus amatų centro įrengimas Druskininkuose – finišo tiesiojoje

Dar vieno Druskininkams svarbaus turizmo objekto – šiuolaikiško ir modernaus amatų centro „Menų kalvė“ – įrengimo darbai jau eina į pabaigą. Netrukus duris lankytojams atversiantis centras jau dabar vadinamas kurorto kultūros židiniu.

Čia po vienu stogu atvirose dirbtuvėse susiburs vaizduojamojo ir taikomojo meno, dailiųjų amatų atstovai, o visi norintieji iš arti galės pamatyti jų veiklą, vyks pažintinės ekskursijos ir edukacijos, rengiamos parodos, plenerai, kūrybinės stovyklos, meninės akcijos, bus galima įsigyti menininkų kūrinių.

Praėjusią savaitę Druskininkų savivaldybės vadovai, administracijos specialistai ir Kultūros centro atstovai aptarė būsimas centro veiklas, kūrybinių dirbtuvių užimtumą, parodų salės įrengimą, rinkodarą, preliminarias pirmųjų veiklos metų pajamas ir išlaidas, darbuotojų poreikį bei kitus aktualius klausimus.

Centras veiks kaip biudžetinės įstaigos Druskininkų kultūros centro padalinys.

„Įgyvendinus šį projektą sukursime naujų darbo vietų mūsų krašto žmonėms, sudarysime galimybes menininkams būti matomiems ir pristatyti savo veiklą visuomenei. Kurorto svečiams ir vietinei bendruomenei galėsime pasiūlyti dar daugiau aktyvaus, kūrybiško laisvalaikio praleidimo būdų,  švietėjiškos veiklos. Jau dabar sulaukiame užklausų iš įvairių Lietuvos mokyklų, kada bus galima atvykti į edukacijas, vaikams ir jaunimui parodyti, kaip dirba menininkai. Centro veikla domisi ir turistai“,  – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *