Bemielės tešlos pyragas su varške ir cukinijomis

Reikės:

  • 4 lakštų bemielės tešlos,
  • 100 g tirpinto sviesto,
  • 2 kiaušinių,
  • 250 g varškės,
  • žiupsnelio druskos,
  • pipirų,
  • žiupsnelio kario,
  • svogūno,
  • 100 g rūkytos vištienos,
  • pusės cukinijos,
  • šviežių baziliko lapelių,
  • kelių vyšninių pomidorų,
  • sezamo sėklų.

Bemielės tešlos lakštus iškočiokite ir sudėkite vieną ant kito, prieš tai kiekvieno viršų ištepdami tirpintu sviestu. Paskutiniojo lakšto viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Lakštus sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.

Pasiruoškite pyrago masę: varškę išsukite su kiaušiniu, pagardinkite prieskoniais, tuomet įmaišykite susmulkintą ir pakepintą svogūną, smulkiai supjaustytą vištieną ir likusį ištirpintą sviestą.

Masę sudėkite ant jau paruoštų bemielės tešlos lakštų, o ant jos – supjaustytą cukiniją.

Pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, patiekite pagardintą žiupsneliu sezamo sėklų, vyšniniais pomidorais ir šviežiu baziliku.

Parašykite komentarą