Pageidaujantys gauti vaiko pinigus turėtų suskubti

„Paprastai vaiko pinigai mokami už praėjusį mėnesį, tačiau tėvai, kurie prašymą pateikė kiek vėliau, gali susigrąžinti šią išmoką už 12 praėjusių mėnesių. Tai reiškia, kad norint neprarasti vaiko pinigų už 2018 metus, prašymą skirti išmokas vaikui būtina pateikti ne vėliau kaip iki šių metų pabaigos“, – skelbia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Alytaus miesto gyventojai dėl išmokos vaikui turėtų kreiptis į savivaldybės administraciją, Alytaus rajono gyventojai  prašymus ir reikalingus dokumentus turi pateikti seniūnijai, kurios teritorijoje jie deklaruoja gyvenamąją vietą arba faktiškai gyvena. Prašymus galima pateikti ir interneto svetainėje www.spis.lt.

Alytaus miesto savivaldybėje 2018 metų sausio-spalio mėnesiais išmokos buvo paskirtos ir išmokėtos 10 798 vaikams ir sudarė 2 mln. 443 tūkst. 535 eurų. Išmokos buvo išmokėtos 98 proc. visų Alytaus miesto vaikų.

Tuo pačiu laikotarpiu Alytaus rajone šias išmokas gavo 4 725 vaikai: 4 350 vaikų iki 18 metų ir 375 vyresni nei 18 metų jaunuoliai, besimokantys pagal bendrojo ugdymo programą. Išmokos pasiekė net 99,1 proc. Alytaus rajono vaikų iki 18 metų amžiaus.

Nuo 2018 metų sausio 1 d. įteisinta universali išmoka vaikui (vaiko pinigai). Išmoka vaikui – 30 eurų – skiriama ir mokama kiekvienam vaikui nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresniam, jeigu jis mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, bet ne ilgiau nei sukanka 21 metai.

Išmoka vaikui skiriama ir mokama nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo prašymo ir visų reikiamų dokumentų išmokai skirti pateikimo savivaldybės administracijai dienos.

Nepasiturinčioms ar gausioms šeimoms su 3 ir daugiau vaikų skiriama papildoma išmoka prie vaiko pinigų: 15,2 eurų už vaiką nuo 2 iki 18 metų ir vyresnį, jei jis mokosi pagal bendrojo ugdymo programą, bei 28,5 eurai – už vaiką iki 2 metų.

Papildoma išmoka už vaiką nepasiturinčioms šeimoms mokama, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės negu 183 eurai.  Papildomai atkreipiame dėmesį, kad į vidutines pajamas neįskaičiuojami vaiko pinigai ir 15-35 proc. darbo užmokesčio, priklausomai nuo šeimos sudėties.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *