Rudeninis obuolių ir varškės pyragas

Kapotos tešlos pagrindui reikės:

  • 100 g sviesto,
  • 100 g grietinės,
  • 2 valg. š. cukraus,
  • 170 g miltų,
  • vanilės esencijos.

Įdarui reikės:

  • 1 kiaušinio,
  • 100 g cukraus,
  • 200 g varškės,
  • 4 valg. manų kruopų,
  • 4 valg. š. šilto pieno,
  • 2 arbat. š. cinamono,
  • vanilės esencijos,
  • kelių obuolių.

Pasiruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su cukrumi, ant mišinio uždėkite sviestą ir kapokite peiliu, kol jo gabaliukai apsivels miltais. Supilkite grietinę, įlašinkite vanilės esencijos ir minkykite tešlą, kol viskas pasiskirstys tolygiai.

Tešla išklokite kepimo formą ir, kol ruošite įdarą, palikite ją šaldytuve.

Kiaušinį išplakite su cukrumi. Į plakinį įmaišykite varškę, pieną, cinamoną, manus, įlašinkite vanilės esencijos.

Įdarą supilkite ant pagrindo, viršų uždenkite skiltelėmis supjaustytais obuoliais, apibarstykite cukrumi.

Pyragą kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *