Gera žinia Lazdijų rajono bedarbiams: atsiras naujų darbo vietų

Lazdijų rajono savivaldybė padeda gyventojams įsitraukti į darbo rinką ir jau ne pirmus metus įgyvendina Užimtumo didinimo programą, kurios tikslas yra stiprinti darbo įgūdžius, siekiant suteikti galimybę bedarbiams laikinai įsidarbinti, užsidirbti pragyvenimui būtinų lėšų, atstatyti turimus darbo įgūdžius, kelti motyvaciją dirbti ir sėkmingai integruotis į darbo rinką, mažinti socialinę-konkurencinę atskirtį, teikti socialinę naudą vietos bendruomenei.

Iki šių metų gruodžio 14 dienos bus įdarbinti 115 Lazdijų rajono savivaldybės gyventojai, kurie registruoti Užimtumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo misterijos Kauno  klientų aptarnavimo departamento Lazdijų skyriuje. Šiai Užimtumo didinimo programai įgyvendinti yra skirta 250 tūkst. eurų.

Džiugu, tai, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai skyrus lėšas metų pradžioje buvo įdarbinti 44 darbo ieškantys asmenys, o Lazdijų rajono savivaldybės mero Artūro Margelio iniciatyva, siekiant mažinti bedarbystės lygį rajone, buvo dar du kartus kreiptasi į ministeriją dėl papildomų lėšų gavimo. Gavus papildomas prašomas lėšas atsirado galimybė papildomai įdarbinti 71 darbo ieškantį Lazdijų rajono savivaldybės gyventoją.

Programa skirta Lazdijų rajono savivaldybės gyventojams, ir atitinkantiems šiuos prioritetus: gaunantiems piniginę socialinę paramą, vyresniems kaip 40 metų darbingiems bedarbiams, rūpintiniams, kuriems iki pilnametystės buvo nustatyta rūpyba, kol jiems sukaks 25 metai ir  asmenims, patiriantiems socialinę riziką.

Užimtumo didinimo priemonės organizuojamos laikinai įdarbinant darbo ieškančius asmenis Lazdijų rajono savivaldybės įmonėse ir organizacijose. Lazdijų rajono savivaldybėje numatomi šie laikinieji darbai: valstybinių parkų teritorijų tvarkymas, melioracijos ir hidrotechnikos statinių, valstybinės žemės ir kito valstybės turto tvarkymas ir priežiūra, darbai antrinės sveikatos priežiūros įstaigose, pagalbiniai darbai, teikiant socialinę pagalbą, archyvinių dokumentų ir kitų dokumentų tvarkymo darbai.

Spalio 10 d. Užimtumo didinimo programos atrankos komisija jau patvirtino darbdavių sąrašą ir šiuo metu vyksta sutarčių pasirašymas. Darbuotojai pradės dirbti 2018 m. spalio 15 d.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Wikipedia.org nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *