Alytaus kolegijoje atliekamas auditas, ginčas su ministerija sprendžiamas teisme

Ginčas tarp Švietimo ir mokslo ministerijos ir Alytaus kolegijos dėl pastarosios direktoriaus konkurso atšaukimo persikelia į teismą – ateinančią savaitę numatytas pirmasis teismo posėdis. Švietimo ir mokslo ministerija dar birželio mėnesį pateikė ieškinį Alytaus apylinkės teismui prašydama įvertinti ir atšaukti Alytaus kolegijos tarybos sprendimą dėl direktoriaus konkurso.

Be to, reaguojant į darbuotojų skundus, ministerijos iniciatyva Alytaus kolegijoje šiuo metu vykdomas auditas. Apie tai portalą dzukijosveidas.lt informavo švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas.

Alytaus kolegijos direktorė Danutė Remeikienė sako nesureikšminanti to, kas vyksta, esą tai natūralūs procesai. „Šiuo metu negalėčiau komentuoti, kadangi nėra jokių rezultatų: teismo posėdžiai tik prasideda, o auditas dar nėra baigtas, tačiau, žinoma, tikiuosi geros ir teisingos šių procesų baigties“, – tikino įstaigos vadovė.

Nesutarimai tarp Alytaus kolegijos ir Švietimo ir mokslo ministerijos atsirado po to, kai Alytaus kolegijos direktorė D. Remeikienė buvo išrinkta trečiai kadencijai, tačiau Švietimo ir mokslo ministerija dar prieš konkursą buvo informavusi aukštąsias mokyklas apie pasikeitusį įstatymą, kuriame nurodoma, kad tas pats žmogus negali vadovauti įstaigai ilgiau nei dvi kadencijas iš eilės.

Išrinkus D. Remeikienę trečiai kadencijai Švietimo ir mokslo ministerija kreipėsi į Valstybinę darbo inspekciją paaiškinimo, ar buvo laikomasi darbo santykius reglamentuojančių įstatymų ir juos įgyvendinančių teisės aktų. Ši konstatavo, kad kolegijos direktorius renkamas Mokslo ir studijų įstatymo nustatyta tvarka ir jokie teisės aktai nenumato išimčių dėl kadencijų skaičiaus keičiantis aukštosios mokyklos teisinei formai.

„Švietimo ir mokslo ministerija yra ne kartą išsakiusi savo poziciją dėl direktorės išrinkimo trečiai kadencijai – kad toks veiksmas yra neteisėtas. Kadangi kolegijos taryba neatsižvelgė į pateiktus paaiškinimus, buvo nutarta kreiptis į teismą“, – sakė viceministras G. Viliūnas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *