Alytuje – automobilių statymo kiemuose patikrinimo akcija

Jau trečią kartą savivaldybės administracijos Miesto ūkio ir Viešosios tvarkos skyriai organizavo kiemų užstatymo automobiliais patikrinimo akciją. Šį kartą akcijoje dalyvavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos bei Policijos komisariato ekipažai.

Akcijos tikslas – priminti daugiabučių namų gyventojams, kad vairuotojai, automobilius palikę stovėti draudžiamose vietose ant vejos, šaligatvio, sporto, vaikų žaidimo aikštelėje ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose, pažeidžia Kelių eismo taisykles. Todėl ant neleistinoje vietoje palikto automobilio buvo paliekama informacija apie pažeidimą.

„Tikrinimo metu buvo atkreiptas dėmesys, ne tik į tai, kad gyventojai užstato šaligatvius tokiu būdu trukdydami praeiti pėstiesiems ar išvažinėja po žaliąsias vėjas, bet ir į tai, kad yra užstatomi įvažiavimo į kiemus keliukai, ypač posūkiuose – dėl to keliamas pavojus tų namų gyventojams gaisro atveju“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos atstovai pastebėjo, kad dalyje Jaunimo, Statybininkų, Jurgiškių, Šaltinių ir kitų gatvių kiemuose, ir tuose kiemuose, kuriuose yra įvažiavimai su posūkiais, atvykti į iškvietimą yra problematiška. Taip pat pateiktos pastabos dėl stovėjimo ant šaligatvių, nes kiemai mažai arba visiškai neapšviesti, ir automobiliais užstatant šaligatvius, pėstieji priversti eiti važiuojamąja gatvės dalimi.

Savivaldybės atstovai stebėjo ir kaip vykdomos Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklės. Jose nustatyta, kad gyvenamųjų namų savininkų bendrijos ir administratoriai turi prižiūrėti, kad automobiliai nebūtų statomi ant vejų ir šaligatvių, nes tai nepuošia kiemų, teršia gatves, trukdo kaimynams ir kelia pavojų savo ar kaimynų gyvybėms. Primename, kad privalu laikytis Kelių eismo ir Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklių reikalavimų, nes pažeidėjams gresia administracinė atsakomybė.

Tačiau reido dalyviai pasidžiaugė, kad situacija yra pagerėjusi, ne vieno daugiabučio namo gyventojai rado galimybių praplėsti automobilių stovėjimo aikšteles, tvarkingai sustatyti automobilius.

Dėl automobilių stovėjimo aikštelių didinimo ar papildomų automobilių statymo vietų įrengimo prašome kreiptis į Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamąjį (Rotušės a. 4) arba pasiteirauti tel. (8 315) 55 111.

Alytaus miesto savivaldybė Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

2 komentarai apie “Alytuje – automobilių statymo kiemuose patikrinimo akcija

  1. Tie patys priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos bei Policijos komisariato asmenys, statytu ten pat, jeigu nebutu vietos. Iseitis viena – tegu platina aiksteles.

  2. “rado galimybių praplėsti automobilių stovėjimo aikšteles”… Kreipėmės tris kartus per pastaruosius trejus metus nurodytais kontaktais, bet “rasti galimybės” nepavyko dėl neigiamo atsakymo. Nes plote, kuriame yra ir noro, ir galimybių praplėsti automobilių stovėjimo aikštelę numatyta įrengti uždarą krepšinio aikštelę…nzn kuriame penkmetyje tiktai 🤨. Visai greta sovietmečiu įrengtos restauruoti nenumatyta, nes jos “nėra” miesto plane 😆. Todėl ir toliau sėkmingai automobiliai statomi ant šaligatvio, užstatomos laiptinės…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *