Už pailgintos dienos grupes Alytaus rajono mokyklose mokėti nereikės

Alytaus rajono švietimo įstaigose pailgintos darbo dienos grupes lankančių vaikų tėvams nereikės mokėti už vaikų priežiūrą grupėse. Rajono politikai nusprendė visiškai atsisakyti mokesčio už popamokinę mokinių priežiūrą mokyklose, nuo šiol  pailgintos dienos grupės veiklos rajono mokyklose bus finansuojamos iš Alytaus rajono savivaldybės biudžeto.

Kaip teigė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, toks sprendimas priimtas dėl to, kad mokesčio už popamokinę mokinių priežiūrą mokyklų pailgintos darbo dienos grupėse administravimas reikalauja didelių darbo laiko sąnaudų, o lėšų būdavo surinkta ne tiek ir daug:

„Tie tėveliai, kurie neišgalėdavo sumokėti, neleisdavo vaikų į pailgintas grupes, o dabar visi vaikai turi galimybę jas lankyti, jei tik yra toks poreikis. Po pamokų mokiniai šiose grupėse bus su savo mokytojais, tai bus puiki galimybė pasikonsultuoti, kaip paruošti pamokas, pasiaiškinti neaiškius dalykus“.

Alytaus rajono savivaldybės tarybai panaikinus anksčiau galiojantį sprendimą ir nutarus visiškai atsisakyti mokesčio už popamokinę mokinių priežiūrą mokyklose, norą lankyti šias grupes pareiškė jau daugiau kaip 300 tėvų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *