100-metį mininčios Alytaus ligoninės bendruomenė lanko buvusių kolegų kapus

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės bendruomenė, mininti įstaigos veiklos 100-metį, šiomis dienomis lanko mirusių darbuotojų kapus. Trečiadienį į Alytuje, Daugų gatvėje, esančias kapines vyko įstaigos vadovas Artūras Vasiliauskas ir Konsultacijų poliklinikos darbuotojos.

Čia amžinojo poilsio yra atgulę nemažai ligoninėje dirbusių žmonių, tarp jų ir ilgametis jos direktorius, kurio vardas 1989 metais atsirado įstaigos pavadinime – gydytojas Stasys Kudirka. Iš viso Alytaus miesto kapinėse palaidota per 60 buvusių darbuotojų, jų kapus planuojama aplankyti iki savaitės pabaigos. Ketinama vykti ir į kitus miestus.

Lankydami kapus, ligoninės darbuotojai ne tik pasimeldė ir uždegė žvakes, tačiau nestokojo ir prisiminimų apie buvusius kolegas. Kiekvieną stabtelėjimą prie kapo lydėjo trumpos istorijos apie išskirtinius charakterio ar būdo bruožus, pomėgius, ypač įsimintinus ir net linksmus įvykius, situacijas.

Anot Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktoriaus A. Vasiliausko, idėja – minint įstaigos 100-metį pagerbti ne tik dirbančius, bet anapilin iškeliavusius kolegas, kilo dar prieš trejus metus. „Norėjosi, kad šią reikšmingą datą įprasmintų ne tik vieno vakaro koncertas ar šventė, bet kažkas daugiau. Džiaugiuosi, kad kolegos pritarė ir mums tai pavyko – šiemet apie ligoninę buvo išleista knyga, sukurtas filmas.

Tiek tai, tiek įstaigos darbuotojų kasdienybę iliustruojanti paroda, obelų sodinimas, mirusių kolegų pagerbimas, mišios bažnyčioje – labai prasmingi dalykai, leidžiantys pajusti įstaigos bendruomenei tos ypatingos datos reikšmę, prisiminti ją ilgiau, ne vieną dieną“, – sakė A. Vasiliauskas.

Trečiadienio vakarą ligoninės darbuotojai rinkosi Alytaus Šv. Angelų Sargų bažnyčioje, kur šv. Mišias aukojo Alytaus dekanato dekanas kunigas Arūnas Užupis, giedojo, o vėliau koncertavo įspūdingo balso savininkė – solistė Rasa Juzukonytė.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės 100 metų jubiliejui paminėti skirti renginiai vyks rugsėjo 25 – spalio 12 dienomis.

Solistė R. Juzukonytė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *