Švietimo naujovės Alytuje: vaikai į mokyklas bus registruojami elektroniniu būdu

Būsimų pirmokų ir penktokų tėvelių patogumui į Alytaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas – prašymai ateinantiems 2019–2020 mokslo metams pradedami registruoti elektroninėje registracijos platformoje – ji šiuo metu yra aktyviai diegiama. Registruojantis jūs turėsite galimybę pasirinkti ne daugiau kaip dvi ugdymo įstaigas.

Alytaus miesto mokyklas tvarkos apraše nustatyti labai aiškūs priėmimo į mokyklas pirmumo kriterijai. Pirmumo teisę patekti į pageidaujamą mokyklą turės tų tėvų vaikai, kurie gyvena mokyklai priskirtoje aptarnavimo teritorijoje. Taip pat priimami asmenys, dėl įgimtų ar įgytų sutrikimų turintys specialiųjų ugdymosi poreikių, mokykloje jau besimokančių mokinių broliai ir seserys. Jei prašymų pradėti mokytis gauta daugiau, nei mokykla gali priimti, asmeniui bus pasiūlyta pasirinkti kitą gretimą mokyklą, vykdančią to paties lygmens programą.

Kitiems mokslo metams prašymai bus priimami nuo 2019 m. sausio 2 dienos. Tarybos sprendimu nustatytu laiku mokyklose bus sudarytos mokinių priėmimo komisijos, kurios išnagrinės prašymus ir tėvus informuos apie patekimą mokytis į pageidaujamą ugdymo įstaigą.

Suprantame tėvų nerimą, tačiau vietos mokykloje tikrai atsiras kiekvienam alytiškiui. Nerimauti ir skubėti pateikti prašymus į norimą mokyklą nereikia – priėmimas dar neprasidėjo.

Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *