Alytaus policijos pareigūnai „šlavė“ narkotikų prekeivius

Rugsėjo 6-oji nerami buvo Ulonų seniūnaitijos gyventojams, čia Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai kaip šluota „šlavė“ narkotinėmis medžiagomis prekiaujančius asmenis.

Ulonų gatvėje pareigūnai sulaikė, jiems gerai žinomą, 43-ejų metų vyrą, kuris su savimi turėjo birios medžiagos ryšulėlių, įtariama narkotinės medžiagos. Pasirodo vyras į gatvę eina apsiginklavęs „iki dantų“, jo turimoje rankinėje pareigūnai rado du lenktinius peilius, o kelnių kišenėje aptiktas šaunamasis ginklas su šoviniais.

Gerai žinomas, ne kartą teistas alytiškis suimtas dviem mėnesiams, jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, už tai jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų.

Nepasisekė ir Daugų gatvėje gyvenančiai 31-erių metų moteriai, kurios neteisėta veikla piktinosi šalia gyvenantys kaimynai. Jos namuose, kaip ir pas anksčiau minėtą vyrą, rasta, birios medžiagos ryšulėlių, įtariama narkotinės medžiagos. Moteris už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis 2015 metais buvo nuteista, tačiau savo amato neatsisakė. Daugų gatvės gyventojai pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, už tai gresia laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų. Jai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įdomus faktas: pareigūnams atlikinėjant kratą, į moters buto duris pasibeldė nuolatinis klientas. 34-erių metų vyras, nešdamasis 10 eurų banknotą, atėjo antros tą dieną „dozės“. Tačiau šįkart svaigalų įsigyti nepavyko, „prekė“ buvo policijos pareigūnų rankose. Tyrėjų paklaustas alytiškis prisipažino svaiginantis save neleistinomis medžiagomis, o jas perkantis, būtent pas Daugų gatvės gyventoją.

Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

Kokias narkotines ar psichiką veikiančias medžiagas platino ar vartojo įtariamieji nustatys ekspertai, atlikę paimtų medžiagų ekspertizę.

Primename, policija reaguoja į kiekvieną gyventojų pranešimą apie vykdomas nelegalias veiklas ar kitus teisės pažeidimus. Alytaus mieste „susprogdintas” jau ne vienas narkotinių ar psichiką veikiančių medžiagų „taškas” ir tai tikrai ne pabaiga. „Neleisime, kad mūsų miestas taptų „gyvomis kapinėmis“, – sakė Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo pareigūnai, kovojantys su neteisėta narkotinių medžiagų apyvarta.

Turinčius reikšmingos informacijos apie narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą, realizavimą ar vartojimą, prašome pranešti Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus viršininkui Gintarui Teteriui tel. +370 700 65680, mob. +370 601 57311 arba 3-iojo poskyrio viršininkui Vitui Šakaliui tel. +370 700 65683, mob. +370 670 48660.

Alytaus apskrities VPK informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *