Ar dar ilgai Alytaus gatvės bus išraustais vieškeliais?

Prasidėjus rudeniui Alytaus miesto gatvėse pats darbymetis. Vairuotojams nemenku iššūkiu tampa piko valandomis pravažiuoti Likiškėlių, Santaikos ar Ulonų gatvėmis. Jie stebisi, vasarą, kai automobilių srautas mieste buvo gerokai sumažėjęs, remontuoti pagrindinių miesto gatvių neprisireikė, prasidėjus rugsėjui, kai automobilių pilnos gatvės, remonto darbai jose vyksta visu pajėgumu.

Kelio ženklai „Įvažiuoti draudžiama“ ar „Apylankos kryptis“ nukreipia vairuojančius į atokiausius Dzūkijos sostinės užkaborius ir kelionė į darbą ar vaikų vežimas į mokyklas bei darželius tampa pilna atradimų ekskursija po užmirštas, o gal ir niekada neaplankytas miesto vietas.

Ką jau kalbėti, kad išraustos ir uždarinėtos gatvės – ne mažesnis iššūkis skubančioms specialiosioms tarnyboms, kaip pavyzdžiui, greitosios pagalbos medikams. Tai pats tikriausias išbandymas ir automobiliams, tiksliau, kliūčių ruožas su idealiomis sąlygomis jų techninei būklei ar detalių kokybei patikrinti.

Pasak bendrovės „Dzūkijos vandenys“ atstovės Rasos Lukšienės, remonto darbai Alytaus miesto gatvėse vykdomi vykdomi pagal praeitų metų liepos mėnesį pasirašytą rangos sutartį „Likiškėlių, Santaikos, Ulonų ir Daugų gatvių paviršinių (lietaus) nuotekų tinklų rekonstravimas“, kurioje numatyta rekonstruoti paviršinius (lietaus) nuotekų tinklus.

Darbus atliekanti Kaune registruota inžinerinių tinklų statybos bendrovė „KRS“ juos planuojasi bei vykdo pagal sudarytą grafiką ir apimtis. Bendrovė leidimą darbams gatvėse gavo tik šių metų liepos mėnesį.

„Kelių dangas atstatyti planuojama iki šių metų šaltojo periodo pradžios“, – informavo bendrovės „Dzūkijos vandenys“ atstovė R. Lukšienė.

O kol kas alytiškiams ir miesto svečiams reikėtų apsišarvuoti kantrybe, iki šaltojo sezono laiko dar yra, gatvėse darbai jau pradėti, ūkiškumo Dzūkijos sostinėje ir toliau nė su žiburiu nerasi, iš klaidų čia nepasimokoma, o vasara – atostogų metas ne tik mokiniams.

Santaikos g. dzukijosveidas.lt nuotr.
Likiškėlių g. dzukijosveidas.lt nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *