Pavyko atgaivinti istorinę pirtį, sekanti eilėje – prieplauka

Ramybės oazė miesto centre – taip būtų galima pavadinti Alytuje, šalia Antano Juozapavičiaus tilto įsikūrusį pramogų kompleksą „Prieplauka“. Čia pat teka Nemunas, atsiveria įspūdingas jo šlaitų vaizdas, vingiuoja akmenimis grįsta Tilto gatvė, tęsiasi dviračių takas…

Pramogų kompleksas „Prieplauka“. Asmeninio archyvo nuotr.

„Prieplauka“ stovi istorinės, XX amžiaus viduryje veikusios, Alytaus miesto pirties vietoje. Tos pačios, kuriai liaupsių savo kūriniuose negailėjo rašytojas Jurgis Kunčinas ir kurioje anuomet laiką mėgo leisti dažnas miestelėnas.

Jos vadovas Jonas Balčius pasakoja, jog dar prieš įsigydamas apleistą sklypą žinojo, jog sieks istorinę vietą prikelti antram gyvenimui. „Norisi, kad šioje miesto dalyje gyvenimas virtų taip, kaip anuomet, kai čia veikė pagrindinė miesto pirtis. Šalia turime pastatytą prieplauką, gaila, kad ji neatlieka savo funkcijų. Ieškau bendraminčių, kurie norėtų bendromis jėgomis ją paversti dar viena patrauklia miesto vieta“, – užsimena verslininkas.

Pirties malonumams nereikia progos

Išties prieš dešimtmečius buvusią miesto pirtį alytiškiui pavyko atgaivinti su kaupu. Šiandien pramogų komplekse „Prieplauka“ veikia tradicinė, garinė ir infraraudonųjų spindulių pirtys, sūkurinė vonia, pratekančio šaltinio vandens pripildytas baseinas, siūlomos kitos pramogos. Atsipalaiduoti ir pasimėgauti pirties zonos malonumais vienu metu gali iki 25 žmonių.

Pirčių zona. Asmeninio archyvo nuotr.

Pasak J. Balčiaus, dažnai pirtis renkasi švenčiantys įvairias šventes arba norintys atsipūsti po sunkių darbų. Neretai kreipiasi įstaigų vadovai ir pirčių zoną užsako savo darbuotojams, užsukti čia mėgsta ir trumpam iš užsienio sugrįžę emigrantai:

„Žmonės pradeda suvokti, jog pabūti pirtyje nereikia progos, tai gali būti tiesiog geras poilsis. Įmonių vadovai pagaliau ima suprasti, kad jų darbuotojai turi ne tik dirbti, bet ir atsipalaiduoti, pabendrauti ne oficialioje aplinkoje“.

Šventėms ir konferencijoms – trys salės

Pramogų komplekse „Prieplauka“ organizuojamos įvairios šventės, banketai, konferencijos. Tam čia įrengtos trys salės su visa reikalinga multimedijos ir garso įranga, talpinančios 30, 50 ir net 100 žmonių.

Nesvarbu, organizuosite verslo susitikimą ar konferenciją, švęsite vestuves, krikštynas ar vaikų gimtadienį, o gal tiesiog norėsite praleisti vakarą su draugais ar palepinti savo darbuotojus įmonės vakarėliu, „Prieplaukos“ kolektyvas pasistengs, kad viskas vyktų sklandžiai, o šventė būtų nepamirštama.

Tai J. Balčiaus gyvenimo draugės ir verslo partnerės Jolantos malonūs rūpesčiai. Ji sako, kad „Prieplaukos“ komanda gali suruošti šventę „nuo… iki…“, išpildyti įvairiausius klientų norus ir pageidavimus, nuo maisto ir gėrimų iki programos ir salės dekoracijų. „Galime suorganizuoti ir jaukų pasisėdėjimą žvakių šviesoje, ir siautulingą vakarėlį disko stiliumi“, – tikina moteris.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Vizitinė kortelė“ – grilio patiekalai

Daugiau kaip penkerius metus veikiančio pramogų komplekso „Prieplauka“ „vizitine kortele“ drąsiai galima vadinti „Big Green Egg“ kepsninėje keptus grilio patiekalus, kuriuos dažniausiai renkasi tiek nauji, tiek nuolatiniai klientai.

„Turime savo firminius marinatus, kurių dėka kepsniai būna tobulo skonio, sultingi. Tai tikriausiai ir pavergia klientus, o jie – laimingi ir nuolat sugrįžtantys – pats didžiausias mūsų darbo įvertinimas“, – šypsosi Jolanta, kurios ruošti, kone meno kūrinius primenantys, keptos duonos „tortai“ bei vieno kąsnio sumuštiniai taip pat populiariausių užsakomų patiekalų sąrašo viršuje.

Grilio kepsniai – pramogų komplekso „vizitinė kortelė“. Asmeninio archyvo nuotr.

Moteris užsimena, jog netrukus „Prieplauka“ savo klientams pasiūlys dar vieną gardžią naujovę – grilyje keptus viščiukus, kuriuos, ji neabejojanti, alytiškiai ir miesto svečiai netruks pamilti. Išskirtinį keptų viščiukų skonį taip pat lems ypatingi marinatai, o ruošimo ir kepimo procesus bus galima stebėti „gyvai“.

Tobulas derinys kuriantiems verslininkams

Kartu su pramogų kompleksu „Prieplauka“ po vienu stogu įsikūręs ir kūrybinių industrijų inkubatorius „Menų pirtis“. Tai ne pelno siekianti organizacija, skirta skatinti ir puoselėti kūrybinio verslo plėtrą Alytuje.

Pasak jos pirmininko J. Balčiaus, šiandien „Menų pirtyje“ darbuojasi 25 įvairių kūrybinių verslų atstovai, tiesa, dėl organizacijos specifikos vyksta nuolatinė jų kaita ir inkubatoriuje įsikuria vis kiti. Kūrybinių industrijų sąvoka yra gana plati, todėl „Menų pirties“ patalpomis gali naudotis daugelio sričių atstovai, nuo tapytojų iki IT specialistų.

Jiems pramogų kompleksas „Prieplauka“ gali pagelbėti organizuojant verslo susitikimus, konferencijas, mokymus, suteikti ne tik patalpų bei įrangos nuomos, bet ir maitinimo paslaugas. „Viskas vyksta po tuo pačiu stogu, kas yra labai patogu šiandieniniam, pamažu iš standartinių rėmų išeinančiam, verslui. Kam savo klientą vežti kažkur kitur, kai viską galima aptarti čia pat, prie pietų stalo ar puodelio kavos, – sako J. Balčius. –

Neretai verslininkai šalia kabinetų įsirengia dideles sales įvairiems susirinkimams ar konferencijoms, tačiau jas retai naudoja. Kūrybinių industrijų inkubatorius „Menų pirtis“ verslininkai gali naudotis „Prieplaukos“ salėmis, inventoriumi ir technika tik reikalui esant“.

Daugiau informacijos apie pramogų komplekso „Prieplauka“ teikiamas paslaugas ir kainas rasite svetainėje www.alytauspirtis.lt ir socialiniame tinkle „Facebook“ – Alytaus pirtis – banketai, konferencijos, SPA.

Populiariausių užsakomų patiekalų sąrašo viršuje – ponios Jolantos ruošti keptos duonos „tortai“…
… ir vieno kąsnio sumuštiniai. Asmeninio archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *