Ar nuskęs Alytaus miesto politinis „Titanikas“?

Artėjančių savivaldos rinkimų karštinė Alytuje prasidėjo gerokai ankščiau. Dar liepą įvykęs abiejų savivaldybės vicemerų nuvertimas byloja, jog rinkiminė „kova“ nusimato arši. Ar tai – maištininkų pergalė ir visiškas miesto valdžios fiasko, paaiškės ketvirtadienį, kuomet savivaldybės taryba balsuos dėl abiejų vicemerų „sugrįžimo“.

Alytaus valdančiųjų „Titanikas“ visą kadenciją nebuvo tobulos konstrukcijos, kol jos pabaigoje ėmė visiškai skęsti. Jame atsirado per daug skylių, kad galėtų išsilaikyti pastaraisiais metais ypač neramiame Dzūkijos sostinės politikos vandenyne.

Šiandieninė politinė miesto situacija primena kreivų veidrodžių karalystę – nelabai realūs partijų atstovų pasiteisinimai viešojoje erdvėje seka vienas po kito, it rinkiminėse programose vietos politikai dėsto, ką galėtų nuveikti miestelėnų labui per likusį pusmetį. Žiūrėk, trijų su puse metų buvo per mažai, o štai pusmečio, sako, pakaks.

Konservatoriai pasirinko vaidmenį tų, kurie skęstantį laivą palieka pirmieji, pareiškę, kad darnos ir bendro darbo koalicijoje nebuvo gerokai ankščiau nei buvo iš postų išmesti vicemerai. Taip, rinkimai čia pat, juk rinkėjai eidami prie balsadėžių tikrai prisimins, ką jie nuveikė šioje kadencijoje. O kai nenuveikta nieko?

Skęstančio valdžios laivo skylės buvo užkištos dviem Alytaus miesto tarybos liberalais Nijole Makštutiene ir Arvydu Švirmicku bei nepriklausomu tarybos nariu save vadinančiu, į tarybą su Darbo partijos vėliava atkeliavusiu, Kęstučiu Ąžuolu. Pasirašydami naują bendro darbo susitarimą su „pilietininkais“ jie akcentavo stabilumą ir darbų tęstinumą. Kaip pavyko toks laivo remontas – paaiškės jau netrukus.

Liberalai du iš trijų, mat trečiasis – Saulius Janulevičius – skęstančiuosius paliko kiek ankščiau, žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose papostringavęs „kaip jo niekas negirdi ir nesiklauso“. Jaunojo politiko kelias jau aiškus, išskėstomis rankomis jo laukia draugėn susibūrę „pilietininkų“ nuskriausti, neišklausyti, neišgirsti, susibūrę po „Už Alytų“, o dabar ir visos Lietuvos, stogu. Kas belieka, kai per trejus su puse metų nenuveikei nieko…

Tarybos socialdemokratai, seni politikos vilkai, trina rankomis, prieš trejus su puse metų priimtas sprendimas nesėsti į vieną laivą su politikos naujokais nebuvo prastas. Šiandien jie opozicijos valtimi iriasi šalia jo, didžiojo, bet vis susvyruojančio, ir, greičiausiai, liks sausi.

Vienas komentaras apie “Ar nuskęs Alytaus miesto politinis „Titanikas“?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *