Alytaus miesto garbės piliečiui atminti – vienas didžiausių rankinio turnyrų Lietuvoje

10 komandų iš 5 valstybių paskutinį vasaros savaitgalį susitinka ir savo dalyvavimu tarptautiniame turnyre „Jono cup“ Dzūkijos sostinėje pagerbs rankinio bendruomenės vienytoją, Alytaus miesto garbės pilietį Joną Jonušką (1950-2017).

Dėl J. Jonuškos atminimo taurės Alytaus arenoje 3 dienas kovos ekipos iš Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Šeimininkams atstovaus ilgus metus J. Jonuškos treniruota, 5-is kartus iš eilės Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionato prizininke tapusi, taip pat šalies rankinio supertaurę laimėjusi klubo „Varsa“ komanda.

Konkurenciją „Varsai-Stronglasui“ sudarys vienos kovingiausių LRL komandų – Kauno KTU-„Ąžuolas“ ir HC „Vilnius“. Iš Baltarusijos atvyks Gardino „Kronon“, iš Latvijos – Jūrmalos „Jūrmalas sports“, iš Lenkijos – Olštyno  KS „Szczypiorniak“, o iš Estijos – Talino HC „Tallinn“ ir Viljandžio KK „Viljandi“. Dar dvi komandas suburs Alytaus „Varsos“ senjorai, susitiksiantys draugiškoje dvikovoje.

Pasak vieno iš „Jono cup“ turnyro iniciatorių ir rėmėjų Arūno Vaitulionio, J. Jonuškos atminimo turnyras sulaukė didelio susidomėjimo ir nors šiemet varžysis ne 12 ar 14 komandų, kaip buvo galima padaryti, bet su 8-iomis daugiau ar mažiau profesionaliomis bei 2 senjorų ekipomis Alytuje vyksiantis renginys – didžiausias šio sezono klubinių ekipų turnyras Lietuvoje.

„Nors esame šeimininkai ir organizatoriai, pakovoti teks, nes turnyro lygis bus aukštas“, – „Jono cup“ komandų pajėgumą įvertino Alytaus rankinio klubo „Varsa“ vadovas ir komandos „Varsa-Stronglasas“ vyr. treneris Egidijus Petkevičius.

Tris dienas Alytaus arenoje vyksiančiam turnyrui bus paklota speciali danga, ant kurios žaidžia nacionalinės rinktinės. Visi „Jono cup“ renginiai šiemet yra nemokami, juos dovanoja rėmėjai, tarp jų – Nacionalinis kraujo centras, sporto bendruomenę turnyro atidarymo dieną, rugpjūčio 24-ąją, kviesiantis paaukoti kraujo tiems, kuriems tai gali išgelbėti gyvybę.

Tarptautinis rankinio komandų turnyras, skirtas Alytaus miesto garbės piliečiui J. Jonuškai atminti, vyks rugpjūčio 24-26 dienomis Alytaus arenoje.

Varžybų tvarkaraštis:

Penktadienis (08.24)

12.30 🇱🇹 Vilniaus HC „Vilnius“ – 🇱🇹 Kauno „Ąžuolas“ – KTU

14.15 🇱🇻 Jūrmalos HK „Jūrmalas sports“ – 🇵🇱 Olštyno KS „Szczypiorniak“

16.00 🇱🇹 Draugiškos Alytaus „Varsos“ senjorų rungtynės

16.30 Turnyro atidarymas

17.15 🇧🇾 Gardino „Kronon“ – 🇪🇪 Talino HC „Tallinn“

19.00 🇱🇹 Alytaus RK „Varsa-Stronglasas“ – 🇪🇪 Viljandžio KK „Viljandi“

Šeštadienis (08.25)

9.00 🇪🇪 Viljandžio KK „Viljandi“ – 🇱🇻 Jūrmalos HK „Jūrmalas sports“

10.30 🇵🇱 Olštyno KS „Szczypiorniak“ – 🇱🇹 Alytaus RK „Varsa-Stronglasas“

12.00 🇧🇾 Gardino „Kronon“ – 🇱🇹 Vilniaus HC „Vilnius“

13.30 🇱🇹 Kauno „Ąžuolas“ – KTU – 🇪🇪 Talino HC „Tallinn“

15.00 🇪🇪 Viljandžio KK „Viljandi“ – 🇵🇱 Olštyno KS „Szczypiorniak“

16.30 🇱🇹 Alytaus RK „Varsa-Stronglasas“ – 🇱🇻 Jūrmalos HK „Jūrmalas sports“

18.00 🇱🇹Kauno „Ąžuolas“ – KTU – 🇧🇾 Gardino „Kronon“

19.30 🇪🇪 Talino HC „Tallinn“ – 🇱🇹 Vilniaus HC „Vilnius“

Sekmadienis (08.26)

10.00, 11.45, 13.30, 15.15 – kovos dėl vietų, finalai

17.00 – apdovanojimai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *