Patarimai besirenkantiems tinklelį nuo vabzdžių

Ilgi ir ramūs vasaros vakarai gundo prisėsti balkone, terasoje ar bent jau prie atdaro lango, įsileisti į įkaitusius namus nakties vėsumos. Visgi šį mėgavimąsi gaiva gali apkartinti įkyriai zvimbiančių vabzdžių spiečiai. Tad ką daryti, kad nereikėtų naktį vaikyti įkyrių uodų?

Vabzdžius atbaidančios žvakės ir kiti produktai, insekticidai ne visuomet yra geriausias sprendimas. Ieškantiems patikimo sprendimo siūlomi tinkleliai nuo vabzdžių. Langų uždengimų gamybos bendrovės „Domus Lumina“ specialistai pasidalijo keliais patarimais, padėsiančiais išsirinkti tinkamą tinklelį.

Pasirinkite tinkamą tipą

Daugeliui žinoma, kad vienas veiksmingiausių sprendimų, padedančių apsaugoti namus nuo įkyrių vabzdžių, yra apsauginiai langų ir durų tinkleliai. Jie gali būti įvairaus dydžio. Dėl dizaino tinkleliai lieka beveik nepastebimi, lengvai pritaikomi prie įvairių formų ir dydžių ertmių.

Tinkleliai nuo vabzdžių gali būti tvirtinami tiek iš vidaus, tiek iš išorės, tad jie netrukdo įprastai naudotis durimis ir langais. Be to, juos montuojant nekyla sunkumų, net jei gyvenate viršutiniuose daugiabučių aukštuose. Pabrėžtina, kad tinkleliai lengvai pritaikomi tiek plastikiniams, tiek aliumininiams ar mediniams langams bei durims, todėl gali būti naudojami kiekvienuose namuose.

Įvertinkite visus matmenis

Prieš pirkdami tinklelius nuo vabzdžių turėtumėte atidžiai išmatuoti langus bei duris ir įsitikinti, kad Jums reikia būtent tokio dydžio tinklelių. Taip pat svarbu apsvarstyti ir tinklelio akelių dydį: mažesni tarpeliai padės apsisaugoti nuo smulkesnių vabzdžių, pūkų, žiedadulkių, tačiau į vidų praleis kiek mažiau gryno oro. Tinkleliai nuo vabzdžių su didesnėmis akelėmis į namus įleis daugiau gryno oro. Tinklelį nesunkiai pasirinksite apsvarstę savo prioritetus: apsaugą nuo vabzdžių, alergenų, smalsius kaimynų ir praeivių žvilgsnius.

Jei namuose gyvena vaikai ar vyresnio amžiaus žmonės

Prieš montuojant tinklelius nuo vabzdžių ant durų ar langų reikėtų apsvarstyti ir tai, ar namuose gyvena maži vaikai, vyresniojo amžiaus žmonės. Tokiu atveju ant durų derėtų montuoti geriau matomus tinklelius – tam, kad prasčiau matantis žmogus ar skubantis, neapdairus vaikas į juos neatitrenktų ir nesusižalotų pats arba neapgadintų tinklelio.

Ant durų ar langų patartina montuoti tinklelius-roletus. Jie veikia ritininių užuolaidų principu – specialus mechanizmas leidžia lengvai susukti tinklelį į specialią kasetę viršuje arba šone. Horizontaliai susukami tinkleliai nuo vabzdžių-roletai palengvins naudojimąsi langais, vertikaliai – durimis.

Jei namuose turite augintinių

Naminiai gyvūnai įmontavus tinklelius gali sukelti papildomų problemų. Kai kurie šunys ir katinai yra linkę niokoti langų uždangas, tad, jei namuose gyvena bent vienas keturkojis, rinkitės iš tvirtesnės medžiagos pagamintus tinklelius. Jų nesudraskys nei katinas, kurio nagai įstringa tarpeliuose sumanius juos pagaląsti, nei šuo, kuris veršis į lauką, pamatęs kieme šeimininką, katiną ar kitą šunį. Tinkleliai nuo vabzdžių, pagaminti iš tvirtesnės medžiagos, padės ne tik pamiršti įkyrų vabzdžių zvimbimą, bet ir jaustis ramiau dėl saugiai namuose liekančių augintinių.

Jei tinklelius montuosite terasoje

Plisuoti tinkleliai – puikus pasirinkimas terasoms. Jų įprastos spalvos – balta ir ruda, bet galite užsisakyti ir kitos spalvos tinklelius. Šie tinkleliai neriboja matomumo, yra ilgaamžiai, todėl galite nesijaudinti, kad jie greit nusidėvės.

Jei pabodo namuose zvimbiantys uodai, musės ir kiti vabzdžiai, iš lauko patenkančių alergenų gausa, tinkleliai nuo vabzdžių – racionalus pasirinkimas. Tereikia pasirinkti norimą tipą, atsirinkti dizainą, spalvas, papildomas funkcijas, ir bus paprasta mėgautis tiek vasaros orais, tiek skoningu interjeru ar eksterjeru.

Daugiau informacijos ir patarimų rasite https://www.domuslumina.lt/

7 komentarai apie “Patarimai besirenkantiems tinklelį nuo vabzdžių

  1. Labai naudingas straipsnis būnantiems gamtoje. Gyvenu prie Plungės, tai net langus teko apsiklijuoti tinkleliais, nes kitaip neįmanoma 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *