Alytiškiams bus atskleista šimtametė Lietuvos ir JAV tarpvalstybinių santykių istorija

Vasaros pabaigoje Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos lankytojams bus atverta Lietuvos ir JAV bičiulystės šimtmečio puslapius atskleidžianti paroda „Per Atlantą: Lietuvos ir JAV draugystės amžius“. Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečiui skirtą parodą kūrė JAV ambasada Lietuvoje, Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekos-muziejaus suburta istorikų komanda kartu su Fulbright moksliniu darbuotoju iš JAV Čarlzu Perinu.

Paroda atskleidžia per šimtmetį brandintų ir puoselėtų Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos santykių dinamiką. Parodos kūrėjai – Lietuvos ir JAV istorikai – surinko unikalius dokumentus, fotografijas, kitą istoriografinę medžiagą, vaizduojančią svarbiausius bendros istorijos faktus ir galbūt mažiau girdėtus pasakojimus apie Lietuvos ir Amerikos santykių dinamiką. Paroda leidžia pažinti amerikiečius ir lietuvius per juos vienijančias tarpvalstybinės ir kultūrinės veiklos sritis – meną, sportą, ekonomiką, saugumą ir diplomatiją.

Parodos „Per Atlantą: Lietuvos ir JAV draugystės amžius“ atidarymo renginys vyks rugpjūčio 28 d. 17 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2). Pristatymo renginyje dalyvaus JAV ambasados Lietuvoje atstovai, taip pat parodos kūrėjai.

Paroda bibliotekoje veiks iki rugsėjo 8 dienos.

J. Kunčino viešosios bibliotekos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *