Šeimų ir bendruomenės šventėje netrūko nei linksmybių, nei vaišių

Penktadienio vakarą Krokialaukio miestelis aidėjo linksmo vaikų klegesio, smagus suaugusiųjų šurmulio, trankių ir lyriškų dainų ritmų. Čia vyko Alytaus rajono šeimų šventė ir krokialaukiškių bendruomeniškumo vakaras „Kaip gyveni, kaimyne?“.

Į 13-ąjį kartą vykusią šeimų šventę kartu su tėvais ir globėjais suvažiavo daugiau kaip 300 vaikų – nuo dar vaikščioti nemokančių kūdikių iki paauglių, greitai peržengsiančių pilnametystės slenkstį.

„Jau antrus metus šeimų šventės vyksta kartu su bendruomenių šventėmis. Praėjusiais metais vyko Punioje, o šiemet susibūrėme į Krokialaukį“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius vedėja Dalia Burlinskienė.

Krokialaukiškių bendruomenė pabūti, pabendrauti ir pasilinksminti su kaimynais iš aplinkinių miestelių – Santaikos ir Ūdrijos – susirinko septintą kartą. Anot miestelio bendruomenės pirmininkės Janinos Šiupšinskienės, tokios šventės  reikalingos tiek mažiems, tiek dideliems, čia su kaimynais galima ir kasdieniniais rūpesčiais pasidalinti, ir juos užmiršus pasilinksminti.

Šventė prasidėjo Alytaus rajono savivaldybės dovana – iliuzionisto Manto Wizard šou, nepalikusio nė vieno abejingo magijos pasaulio stebuklams.

Be linksmybių ir smagių triukų, šventėje vyko ir rimtos gyvenimo pamokos, kuriose dalyvauti mažiesiems buvo vienas malonumas, nes teisingai atlikus užduotis jų laukė prizai ir siurprizai, o ką bekalbėti apie dalyvavimo azartą ir džiaugsmą.

„Lietuvos vaikų burnos sveikata prasta. Tėvai nemoko vaikų taisyklingai valytis dantų, todėl mokome juos valyti ant muliažų, o išmoktas pamokas įtvirtiname piešiniais.

Dar viena blogybė – judėjimo stygius, tad parengėme judrių rungčių, reikalaujančių ne tik fizinės, bet ir proto mankštos. Vaikai su meškerėmis gaudė magnetines žuveles, iš pilnų vandens kibirų, kas rieškučiomis, kas kempinėlėmis (kaip kuris sugalvojo) nešė vandenį į tuščius kibirus.

Labai svarbu, jog tai, ką vaikai išmoks čia – galės pakartoti namuose su draugais, broliais ir sesėmis, tėvais ir seneliais“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorė  Dalia Kitavičienė.

Visi dalyviai buvo apdovanoti dovanėlėmis – dantų šepetėliais, dantų pasta, stiklinaitėmis ir, žinoma, saldainiais. Anot D. Kitavičienės, saikingai vartojami saldumynai dar niekam nepakenkė.

Lietuvos automobilių kelių direkcija kvietė išbandyti saugos diržų efektyvumą ir transporto priemonės apsivertimo imitavimo įrenginius. Paauglius ypač domino automobilis, į kurį įsėdus buvo galima patirti, kaip jaučiasi žmonės virstant ir apsivertus automobiliui. Norinčių patirti ekstremalius avarijos imitavimo pojūčius nusidriekė eilės.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato erdvėje, aktyviai dalyvaujant vaikų bičiuliui Amsiui, buvo sprendžiamos saugaus eismo užduotys, jaunieji šventės dalyviai, supažindinami su taisyklėmis gatvėje ir kelyje.

Kol vaikai smagiai šėliojo dalyvaudami įvairiose estafetėse ir rungtyse, suaugusius linksmino liaudiškų šokių grupė „Narpulis“ iš Santaikos, folkloro kolektyvas „Rūta“ iš Ūdrijos, vokalinis ansamblis „Svaja“ iš Krokialaukio ir liaudiškos muzikos kapela „Simnyčia“ iš Simno.

Visi šventės dalyviai buvo vaišinami Onutės Marcinkevičienės kopūstiene ir Krokialaukio bendruomenės moterų virta žuviene, o butrimoniškė Zosė smaližiams išvirė gardžią totorišką ryžių košę su razinomis.

Kiek vėliau, kai šventė jau įsibėgėjo į koncertą pakvietė grupė „Nerija“. Šventė baigėsi šokiais su dainininku Juozu Kavaliausku ir grupėmis „Bent“ bei „Tuoj“.

Eva Marozaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *