Valkininkuose jaunieji stovyklautojai lavino meninius gebėjimus

Vaikų vasaros stovykla – tai puiki galimybė smagiai praleisti laiką su bendraamžiais, įgyti naujos patirties. Ne mažiau svarbu, kad stovyklautojai laiką leistų ne tik aktyviai, bet ir turiningai. Kūryba yra viena geriausių priemonių, padedančių atsiverti, atrasti save, suprasti gyvenimiškas vertybes bei išmokti naujų dalykų.

Liepos 25-27 dienomis Valkininkų kultūros centre vyko vasaros dienos stovykla „Mažais žingsneliais į meno pasaulį“. Joje dalyvavo 8-13 metų amžiaus vaikai iš Valkininkų, Vilniaus, Alytaus. Pagrindinė stovyklos idėja – visapusiškai lavinti vaikų bendravimo įgūdžius, meninius gebėjimus, suteikti galimybę susipažinti su įvairiomis meno rūšimis.

Tris dienas vykusiuose užsiėmimuose dalyviai galėjo iš arčiau susipažinti su žemėlapių mokslu, kurio subtilybėmis dalinosi kartografė Jovita Žemaitienė. Su Valkininkų bažnyčios vargonais supažindino ir tradicinių lietuvių liaudies šokių mokė Evaldas Mankevičius. Teatro užsiėmimą vedė aktorius Tomas Kizelis. Piešti anglimi mokė dailininkas Jonas Daniliauskas, afrikietiškų kaukių gamybos užsiėmimą vedė menininkai Kristina ir Algimantas Stončiai, draugystės apyrankes pinti mokė Jolanta Molienė, chemijos eksperimentus demonstravo Gabrielius Molis.

Jolanta Molienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *