Druskininkų greitosios pagalbos medikai pas ligonius skubės nauju automobiliu

Jau antrą kartą per pastaruosius kelerius metus LR Sveikatos apsaugos ministerija centralizuotai perka ir šalies GMP stotims perduoda naujus Greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobilius. Šiais metais naujas automobilis FIAT Ducato perduotas ir Druskininkų savivaldybės Pirminės sveikatos priežiūros centrui (PSPC).

„Labai džiaugiamės, šiuo nauju GMP automobiliu, nes poreikis buvo tikrai labai didelis. Pavyzdžiui, pernai, staiga nepataisomai sulūžus vienos mašinos kėbului, įstaigai teko neplanuotai ir skubiai investuoti nemažai lėšų, kad būtų nupirktas dėvėtas GMP automobilis iš Vokietijos.

Kitos stoties transporto priemonės taip pat yra seniai eksploatuojamos, tad tam, kad užtikrinti kuo geresnę paslaugų kokybę bei didesnį pacientų ir darbuotojų saugumą, reikėtų atnaujinti ir antrąjį GMP ekipažą. To tikimės dar šių metų pabaigoje“, – sakė Druskininkų PSPC vadovas Benjaminas Čepas.

Naujasis automobilis priskiriamas B klasei, t.y. yra pritaikytas pacientų pervežimui, pirminei jų apžiūrai ir būklės stebėjimui. Jame jau sumontuota moderni automatinė gaivinimo sistema, pakeičianti rankinį širdies masažą, taip pat daugiau nei 250 kg kelianti, ypatingai lengva stuburo imobilizavimo lenta, paciento transportavimo kėdutė bei modernūs daugiafunkciniai neštuvai. Visą kitą trūkstamą medicininę įrangą automobilį  eksploatuojanti Druskininkų PSPC susikomplektavo individualiai, pagal konkrečius poreikius.

„Sveikintina, kad  Sveikatos apsaugos ministerija prisideda prie mūsų savivaldybės teikiamų paslaugų ir materialine prasme. Druskininkų savivaldybė yra vienas didžiausių kurortų Lietuvoje, kasmet sulaukiantis vis didėjančio atvykstančiųjų skaičiaus, todėl kuo daugiau modernesnių GMP automobilių tuo geriau galėsime efektyviau užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų teikimą bei savalaikį pacientų pristatymą į aktyvaus gydymo įstaigas“, – sakė Druskininkų savivaldybės Asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėja-savivaldybės gydytoja Evelina Raulušaitienė.

Įdomu tai, kad naujieji šiuolaikiški ir modernūs greitosios medicininės pagalbos automobiliai, kurie šiandien yra perduodami šalies sveikatos priežiūros įstaigoms yra  pagaminti Lietuvoje, Vilniuje. Visi automobiliai yra „Euro 6“ kategorijos, todėl atitinka griežčiausias anglies dvideginio arba CO2 emisijos normas, jiems suteikiama 2 metų garantija.

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *