Didieji Lazdijų rajono ežerai tinkami maudynėms

Kol karši vasaros orai ir toliau lepina Lietuvos gyventojus, vandens pramogos ir maudynės didžiuosiuose Lazdijų krašto ežeruose pritraukia vis daugiau poilsiautojų. Kasmet, vasaros sezono metu, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos užsakymu, yra vykdomas maudyklų vandens telkinių tinkamumo maudytis tyrimas. Vandens kokybė yra stebima Dusios, Metelio, Ančios, Snaigyno ir Baltajo ežeruose.

Naujausio tyrimo duomenimis, kuris buvo atliktas š. m. liepos 29 d., visuose penkiuose anksčiau minėtuose Lazdijų rajono savivaldybės ežeruose vandens kokybė maudynėms yra tinkama. Ežerų vandens mėginiai tiriami Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. Atliekant tyrimus siekiama nustatyti vandens mikrobiologinę taršą: žarninių lazdelių (escherichia coli), žarninių enterokokų skaičių bei atliekų, nuolaužų ir kitų plūduriuojančių kiekį vandenyje. Visų šių parametrų vertės atitinka Lietuvos higienos normas HN 92:2007 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“.

Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą, rekomenduojama maudytis gerai pažįstamuose ežeruose, kuriuose yra stebima vandens kokybė. Visa informacija apie vandens telkinių būklę yra reguliariai atnaujinama ir viešai pasiekiama „Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro“ internetiniame tinklapyje.

Metelių regioninio parko duomenimis, šią savaitę Metelio ežere dumbliai nežydi, Dusios ežere yra matomas neintensyvus žydėjimas, tačiau maudytis tikrai galima. Šių ežerų vandens temperatūra – 24-26 laipsniai. Veisiejų regioninio parko duomenimis Ančios ir Snaigyno ežeruose dumbliai taip pat nežydi.

Tai gi, šiuo metu vandens kokybė yra tinkama maudytis. Kol lepina vasariškai karšti orai, kviečiame pasimėgauti vandens pramogomis ir apsilankyti prie Lazdijų rajono ežerų!

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *