Rokiruotė Alytaus miesto valdžioje: trapi dauguma ir sustiprėjusi opozicija

Iki savivaldos rinkimų likus kiek daugiau nei pusmečiui Alytus virsta pačiu tikriausiu politinio mūšio lauku. Po nesenai įvykusio abiejų Alytaus miesto savivaldybės vicemerų nuvertimo, nuspręsta formuoti naują daugumą. Apie ją pirmadienį pranešta surengtoje spaudos konferencijoje.

Iš 23 tarybos narių, kurie 2015-aisiais iškart po rinkimų, pasirašė susitarimą dėl bendro darbo valdančiojoje daugumoje, beliko 14. Praeitą penktadienį naują susitarimą pasirašė ir toliau bendrai dirbti nusprendė 11 „Alytaus piliečių“ frakcijos atstovų, liberalai Nijolė Makštutienė ir Arvydas Švirmickas bei nepriklausomu tarybos nariu save įvardijantis, praeituose rinkimuose Darbo partijai atstovavęs, Kęstutis Ąžuolas.

„Visi sutariame, kad svarbiausia tęstinumas, stabilumas mieste ir šie bandymai įnešti chaosą ir sustabdyti gerus pokyčius bei surengti šou prieš artėjančius rinkimus neturi kenkti miestui, todėl džiaugiamės, kad tai supranta dauguma tarybos narių ir tęsime darbus likusį neilgą šios kadencijos laikotarpį“, – spaudos konferencijoje sakė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Liberalų frakcijos seniūnė Nijolė Makštutienė tvirtino, jog abejonių dėl bendro darbo neturi: „Aptarėme svarbiausius darbus, jų įgyvendinimo principus. Tęsime tai, ką pradėję, kad mieste būtų stabilumas ir sustabdytume tą chaosą, kurį buvo bandyta įvesti“.

„Tobulų nėra, klaidų buvo daroma, tačiau nuveikta ir gerų darbų, kuriuos svarbu tęsti, tai suprasdamas prisiimu atsakomybę ir prisidedu prie naujai sudarytos daugumos. Sugriauti visada yra daug lengviau negu pastatyti“, – kalbėjo Kęstutis Ąžuolas.

Suvokdami, kad naujai suformuota dauguma yra ypač trapi, jos atstovai aktyviai diskutuoja su kitais tarybos nariais, kviečia juos jungtis. Pasak V. Grigaravičiaus, norinčių dirbti kartu yra ir netrukus parašų po naujuoju susitarimu gali padaugėti. Artimiausiu metu naujoji dauguma patvirtins ateinančio pusmečio darbų prioritetus, diskutuos vicemerų kandidatūrų klausimais, kuriuos planuojama svarstyti ateinančiame tarybos posėdyje, rugpjūčio pabaigoje.

Anot mero V. Grigaravičiaus, jis ketinantis tartis su naujos valdančios daugumo partneriais, tačiau neatmetantis galimybės į  savo pavaduotojus siūlyti tuos pačius nuverstus Tautvydą Tamulevičių ir Valę Gibienę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *