Lietuvos šaudymo iš lanko čempionate alytiškius lydėjo sėkmė

Savaitgalį Utenoje vyko Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas, kuriame dalyvavo ir nemaža alytiškių lankininkų komanda.

Jame buvo galima pamatyti šaudymą iš lanko labai plačia perspektyva: dalyvavo praktiškai visos amžiaus grupės – nuo pačių jauniausių iki pačių vyriausių, visi lankai – nuo istorinių iki skriemulinių ir olimpinių, vyko tiek komandinės, tiek individualios varžybos, kartu su sveikaisiais varžėsi neįgalieji sportininkai. Kad būtų pilnai aprėptas šaudymo iš lanko spektras, trūko tik visų šaudymo iš lanko rungčių – buvo šaudoma tik aikštėje.

Nors toks platus lankininkų ir rungčių spektras per vos vieną savaitgalį reiškė, kad žiūrovams buvo į ką pažiūrėti, lankininkams tai buvo itin ilgos ir sunkios dienos. Kad galėtų parodyti aukščiausius rezultatus, sportininkai turėjo būti tvirti psichologiškai. Varžybas apsunkino ir oras – abi čempionato dienas kepino kaitri saulė ir dauguma lankininkų po varžybų buvo įdegę nė kiek neblogiau nei po atostogų šiltuose kraštuose.

Pirmąją dieną – šeštadienį į Utenio stadioną Utenoje rinkosi visų lankų grupių lankininkai, šaudantys suaugusiųjų kategorijoje. Lankininkų spalvų gamoje netrūko ir žalios spalvos – alytiškių ASRC-Žaliasis lankas bei Žaliasis lankas atstovų. Tarp jų ir neseniai iš Europos čempionato grįžusieji Paulina Ramanauskaitė, Dominykas Jančiukas, Kristina Abramaitytė bei jų trenerė Inga Timinskienė, kiti klubo nariai.

Po ilgos ir alinančios dienos alytiškiai buvo išsekę, bet laimingi – iškovoti penki medaliai, keturi jų – olimpinėse rungtyse, vienas Lietuvos čempionės titulas. Pastarasis atiteko ASRC-Žaliasis lankas atstovei P. Ramanauskaitei, šaudžiusiai olimpinių lankų moterų grupėje. Nors galutinėje įskaitoje Paulina užėmė antrąją vietą, ji buvo paskelbta Lietuvos čempione, kadangi finale nusileido Latvijos sportininkei Marinai Rjabkovai ir tapo aukščiausią vietą užėmusia lietuve.

Medalius taip pat iškovojo ir I. Timinskienė, užėmusi trečiąją vietą toje pačioje grupėje, P. Ramanauskaitės bei D. Jančiuko komanda, užėmusi antrąją vietą mišrių porų komandinėse varžybose bei I. Timinskienė ir Ugnius Timinskas, užėmę trečiąją toje pačioje grupėje.

Įdomu tai, kad šiais metais mišrių porų varžybos buvo pripažintos olimpine rungtimi ir 2020 metais vyksiančios Tokijo olimpinės žaidynės bus pirmosios, kuriose ši grupė debiutuos. Dar vieną medalį ir vicečempiono vardą suaugusiųjų grupėje iškovojo ilguoju lanku šaudantis Stasys Svetlauskas.

Antrąją dieną aikštėje rinkosi jaunučių, jaunių bei jaunimo grupėse šaudantieji jaunieji sportininkai. Tarp jų ir vėl netrūko alytiškių – ASRC-Žaliasis lankas atstovų. Sekmadienį saulė ir toliau kepino, o varžybos užsitęsė ne daug mažiau nei šeštadienį, tad ir jaunieji lankininkai turėjo galimybę parodyti visus sugebėjimus. Kadangi visi lankininkai varžybas puikiai atlaikė ir neįvyko jokių incidentų, galima tik pasidžiaugti, kad ateina stipri jaunoji karta.

Alytiškiai ir po šios dienos negalėjo liūdėti – iškovoti net 7 medaliai ir net du čempionų titulai. Dviguba Lietuvos čempione tapo P. Ramanauskaitė, prie vakarykščio titulo pridėjusi ir olimpinių lankų jaunimo merginų grupėje čempionės titulą.

Lietuvos čempionu taip pat tapo ir D. Jančiukas,tapęs nugalėtoju olimpinių lankų jaunių grupėje bei užėmęs antrąją vietą mišrių porų varžybose kartu su savo klubo drauge Gabija Sergejevaite. Gabija iškovojo sidabro medalį individualiose varžybose – olimpinių lankų jaunių merginų grupėje. Medalius tiškovojo ir K. Abramaitytė – sidabrą olimpinių lankų jaunimo merginų grupėje, Vitalija Balčiūnaitė – bronzą toje pačioje grupėje bei Motiejus Glaveckas – aukso medalį paprastųjų lankų jaunių grupėje.

Susumavus galutinius rezultatus po abiejų dienų ASRC-Žaliasis lankas medalių lentelėje užėmė antrąją vietą nusileisdami tik Vilniaus LSK klubui. Po šių varžybų visi alytiškiai gerokai šoktelėjo reitingų lentelėje, kurioje dabar P. Ramanauskaitė ir K. Abramaitytė užima pirmąją ir antrąją vietas olimpinių lankų moterų reitingų lentelėje.

Šios varžybos buvo paskutinis atrankos etapas į Europos čempionatą Lenkijoje. Jau visai netrukus turėtų paaiškėti kas važiuos į jį ir labai tikėtina, kad tarp jų gali būti ir alytiškių merginų komanda.

Ugnius Timinskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *