Karamelizuoti vaisiai su skrudintais dribsniais

Reikės:

  • 1 banano,
  • kelių abrikosų,
  • 1 valg. š. kokosų aliejaus,
  • 2 valg. š. rudojo cukraus,
  • 1 arbat. š. vanilinio cukraus,
  • 1 arbat. š. cinamono.

Skrudintiems dribsniams (kitaip – granolai) reikės:

  • 300 g avižinių dribsnių,
  • 150 g lydyto sviesto,
  • 3 valg. š. rudojo cukraus,
  • 100 g saulėgrąžų,
  • saujelės sezamo ir moliūgų sėklų.

Kokosų aliejų išlydykite, į jį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, cinamoną, gerai išmaišykite. Sirupą šiek tiek pakaitinkite ir į jį sudėkite supjaustytus bananus bei abrikosus (galima dėti bet kokius mėgstamus vaisius). Juos apkepkite iš abiejų pusių, kol karamelė pilnai padengs.

Dribsnius sumaišykite su lydytu sviestu, cukrumi ir sėklomis. Gautą masę tolygiai paskirstykite skardoje ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol gražiai apskrus. Kepant dribsnius reikėtų keletą kartų permaišyti.

Karamelizuotus vaisius patiekite su skrudintais dribsniais, varške ir trešnėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *