Daugų technologijos ir verslo mokykla kviečia mokytis!

Į klausimus atsako Bendrojo ugdymo skyriaus vedėja Toma Anušauskaitė.

Kokias mokymo programas siūlo Daugų technologijos ir verslo mokykla, kurios jų yra populiariausios mokinių tarpe?

Siūlome mokytis pagal šias modulines profesinio mokymo programas: Automobilių mechaniko (baigus 10 ir 12 klasių), Svečių aptarnavimo darbuotojo (baigus 10 klasių), Apskaitininko ir kasininko (baigus 12 klasių) ir Socialinio darbuotojo padėjėjo (baigus 12 klasių). Taip pat priimame mokytis 9 ir 10 klasėse be profesinio mokymo programų.

Mūsų mokykloje surenkamos pilnos grupės pagal vykdomas programas, tačiau pati populiariausia yra Socialinio darbuotojo padėjėjo profesinio mokymo programa. Jos populiarumą lemia tai, jog visuomenė yra senstanti ir senyvo amžiaus žmonėms norima suteikti kvalifikuotą priežiūrą.

Žmonės, baigę šia programą, sėkmingai įsidarbina tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuose, neretai patys susikuria darbo vietą. Toks profesinio mokymo diplomas pripažįstamas Europoje, todėl baigus mokslus nereikės galvoti apie įsidarbinimą.

Pastaraisiais metais vis dažniau girdima, kad profesinės mokyklos populiarėja. Ar pastebite tai?

Profesinėse mokyklose praktiniam mokymui skiriama apie 70 proc. visų mokymosi valandų, tai reiškia, jog mokslas nėra „sausas“, didžiausias dėmesys skiriamas, kad mokinys įgytų gerus praktinius įgūdžius.

Mūsų mokykloje yra puikios praktinio mokymo bazės, regione didelis trūkumas kvalifikuotų darbuotojų ir visuomenė keičia požiūrį į profesinį mokymą, suprasdama kas yra reikalinga šiandieninei darbo rinkai.

Pastebima, kad nemažai jaunuolių profesinį mokymą renkasi baigę aukštąsias mokyklas, nes universitetuose gauna teorinių žinių, bet to ne visada pakanka, todėl jie siekia įgyti praktinių įgūdžių, išmokti kažkokio amato.

Ar žinote, kiek jūsų įstaigą baigusių mokinių iškart po mokslų susiranda darbą? Kokios apskritai įsidarbinimo galimybės baigus Daugų technologijos ir verslo mokyklą?

Naujausiais Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, mūsų mokykla yra pirmaujanti regione pagal įsidarbinusių absolventų skaičių, net beveik 76 proc. baigusiųjų dirba pagal įgytą specialybę.

Dalis mokinių, dar besimokydami ir atlikdami praktiką įmonėse, lieka jose dirbti, kita dalis – dirbantys ir stoja mokytis, kad įgytų kvalifikaciją. Mes sudarome palankius mokymosi grafikus ir dirbantiems asmenims.

O ką patartumėte jaunam žmogui, kuris norėtų mokytis jūsų įstaigoje, tačiau neapsisprendžia, kurią specialybę pasirinkti?

Siūlome susisiekti su mumis telefonu (8-315-72790), parašyti el. laišką (dtvm@email.com) arba atsiųsti žinutę socialiniame tinke „Facebook“ (DauguTVM). Mielai atsakysime į visus rūpimus klausimus, patarsime, tikrai bus lengviau apsispręsti.

Jaunatviškas veržlumas, smalsumas, aktyvumas gali būti išreiškiamas ne tik didmiestyje, reikėtų įvertinti didesniuose miestuose tykančias neigiamai vertinamas pagundas. Jei norite jaustis saugūs dėl savo vaikų ar savo socialinės gerovės – rinkitės Daugų technologijos ir verslo mokyklą.

Kada ir kaip vyksta priėmimas? Ar visi norintys gali mokytis jūsų įstaigoje?

Profesinio mokymo įstaigose gali mokytis visi, ne jaunesni kaip 14 metų amžiaus, asmenys. Profesinio mokymo programos yra diferencijuojamos pagal išsilavinimą – asmuo turi būti turėti Pagrindinį išsilavinimo pažymėjimą (baigęs 10 klasių) arba Brandos atestatą (baigęs 12 klasių). Mums nėra svarbu kokia asmenų akių spalva, gyvenamoji vieta ar šeimyninė padėtis (juokiasi), jie tik turi atitikti anksčiau išvardintas sąlygas.

Priėmimas vyksta Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos informacinėje sistemoje http://lamabpo.lt/, kur asmuo gali pateikti prašymą mokytis mūsų mokykloje būdamas bet kurioje vietoje ir bet kuriuo paros metu. Be to, visada maloniai kviečiame užsukti į mūsų mokyklą (Ežero g. 30, Daugai, Alytaus r.) ir mes padėsime pateikti prašymą.

Asmenys, kurie nori mokytis 11-oje klasėje, prašymus gali pateikti liepos 13-30 dienomis, baigę 12 klasių – liepos 13-30 dienomis ir rugpjūčio 13-27 dienomis (kuomet vyks papildomas priėmimas). Tam, kad nepasimestų painiuose datų labirintuose, kviečiame paskambinti telefonu 8-315-72790 ir bus suteikta visa reikalinga informacija.

Daugų technologijos ir verslo mokykla – seniausia profesinė mokykla regione. Kokie yra didžiausi jos privalumai šiandien?

Mokiniai, baigę mokymo programą mūsų mokykloje, turi puikias galimybes įsidarbinti ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, patys susikurti darbo vietas, išmokti dirbti modernia įranga. Tiems, kuriems aktualu, gali nemokai lankyti B kategorijos vairavimo kursus, gyventi jaukiame mokyklos bendrabutyje, gauti stipendiją, užsiimti aktyvia popamokinė veikla.

Tėvai neturėtų jaudintis dėl savo atžalų, Daugai – nedidelis ramus miestas, o mes – socialiai atsakinga ugdymo įstaiga, kurioje dirba 26 kvalifikuoti mokytojai. Nuoširdžiu bendravimu, atsidavimu savo profesijai, mes prisibeldžiame į kiekvieno mokinio širdį. Džiugu, kad mokiniai, baigę mūsų mokyklą prieš 30 ar net 50 metų, nori į ją sugrįžti ir pasidžiaugti jaukia, modernia mokymosi aplinka.

Užsiminėte apie jaukų mokyklos bendrabutį. Ar visi mokiniai turi galimybę jame gyventi?

Mokyklos bendrabutyje gali gyventi visi norintys mokyklos mokiniai. Mėnesio mokestis – 3,77 Eur. Modernus ir jaukus mokyklos bendrabutis yra Didžiulio (Daugų) ežero pakrantėje. Šalia jo yra mokyklos valgykla, kurioje yra pigus ir kokybiškas maistas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *