Druskininkuose duris atvers modernus kultūros centras

Pavasarį pabaigus Lietuvos ir Druskininkų kultūriniam gyvenimui itin reikšmingo objekto – Druskininkų kultūros centro – projektavimo darbus, jau baigiami rengti dokumentai rangos darbų konkursui.

Druskininkų savivaldybės vadovai pažymėjo, kad įgyvendinant šį projektą yra siekiama maksimalios kokybės, todėl siekiant užtikrinti rangos darbų konkurso kokybę buvo pasitelkti nepriklausomi ekspertai. Rengiant Druskininkų kultūros centro techninį projektą taip pat buvo konsultuojamasi su patirtį panašių pasaulinio lygio objektų statybose ir įrangos parinkime turinčiais tarptautiniais ekspertais (ypač daug dėmesio skirta akustikos sprendiniams).

Kaip yra ne kartą akcentavęs Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, rengiant techninį projektą pirmiausia buvo išanalizuoti Lietuvos ir užsienio pavyzdžiai, o visi sprendiniai, net ir patys smulkiausi, buvo išsamiai nagrinėjami, nes nuo jų priklauso tolimesnių darbų kokybė, objekto patrauklumas ir sėkmė.

Projektas ne kartą buvo pristatytas nacionaliniu lygiu, LR Seimo Kultūros komiteto nariams, ministerijų bei Vyriausybės nariams.

„Tikimės, kad rangos darbų konkursas praeis sklandžiai ir dar šiais metais pradėsime statybas savo lėšomis. Bendrai projektas bus finansuojamas Druskininkų savivaldybės, Europos Sąjungos ir Valstybės investicijų programos lėšomis. Projekto trukmė – 3 metai, jo pabaiga numatyta 2021-ųjų metų vasarą. Kaip tik tuo metu Druskininkai yra laimėję labai gražų renginį – 2021-aisiais kurorte vyks XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynės“, – sakė R. Malinauskas.

Druskininkai nuosekliai siekia kultūrinį turizmą intensyviai vystyti tarptautiniu lygiu, o tam būtina sukurti daugiafunkcinę, modernią, tarptautiniams renginiams pritaikytą erdvę. Įrengus modernų Kultūros centrą jame planuojama organizuoti aukščiausius standartus atitinkančius renginius, priimti geriausius šalies ir užsienio atlikėjus. Tai sustiprintų ir Druskininkų, ir Lietuvos kultūrinį įvaizdį.

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *