Alytaus miesto socialdemokratai nesikeičia

Pastaruoju metu netyla kalbos, kad Lietuvos socialdemokratų partijos Alytaus miesto skyriuje atmosfera ne iš maloniųjų. Nuolatinė įtampa, vidiniai nesutarimai ir visiškas susiskaldymas – taip kai kurie skyriaus nariai apibūdina dabartinę situaciją Alytaus miesto socialdemokratų stovykloje. Esą viskas prasidėjo netrukus po to, kai skyriui vadovauti pradėjo Valerijus Vencius, jo pavaduotojais tapo Antanas Jodauga, Egidijus Mensevičius bei Tautvydas Džiautas. Pastarasis užimamose pareigose ilgai neužsibuvo – savo noru iš jų pasitraukė po kiek daugiau nei pusmečio.

Tautvydai, praeitų metų pabaigoje pasitraukėte iš LSDP Alytaus miesto skyriaus pirmininko pavaduotojo pareigų. Kodėl, kas įvyko?

Tapęs pavaduotoju dalyvavau visuose skyriaus valdybos posėdžiuose, keletą kartų buvau susitikęs su skyriaus pirmininku asmeniškai. Norėjau būti naudingas, pasidalinti savo žiniomis ir gebėjimais siekiant bendrų tikslų. Manęs netenkino paprasto statisto pozicija, todėl stengiausi būti aktyvus, teikiau daug ir įvairių siūlymų.

Tačiau nuo pat pradžių viskas, ką pasakydavau ar pasiūlydavau, atsimušdavo tarsi į sieną. Kaip gali dirbti vienoje komandoje su žmonėmis, kurie tavęs ne tik, kad negirdi, bet net nesiklauso, ignoruoja tavo norą padėti, vertina tik patys save ir niekaip neatsikrato skandalų šleifo?

Apie kokius konkrečius žmones kalbate?

Kalbu apie skyriaus pirmininką Valerijų Vencių ir jo pavaduotoją Egidijų Mensevičių.

Garsiai išsakęs kritiką pirmininko atžvilgiu sulaukiau partinės nuobaudos iš skyriaus Etikos ir procedūrų komisijos, kuriai vadovauja Erlandas Gražulis. Tas pats, kuris dirba Alytaus „Sodroje“ ir yra tiesiogiai pavaldus V. Venciui (V. Vencius – Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Alytaus skyriaus direktorius, aut.). Skirtą nuobaudą apskundžiau partijos Etikos ir procedūrų komisijai, kuri ją panaikino ir leido suprasti, kad skyriaus nariai už išsakytą partinę kritiką negali būti baudžiami.

Pavaduotojas E. Mensevičius mano išsakytą kritiką skyriaus pirmininko atžvilgiu tąkart įvertino pašaipiai pareikšdamas: „Iš kur pas jaunuolį tiek drąsos, tiek valios geležinės?“. Šiandien pono Mensevičiaus turbūt galėčiau paklausti to paties: „Iš kur pas jus, gerbiamas Egidijau, tiek drąsos, tiek valios geležinės?“.

Ką turite galvoje taip sakydamas?

Dar neseniai respublikinėje žiniasklaidoje skaitėme apie tai, kaip Alytaus „Sodros“ vadovas V. Vencius valstybinėje įstaigoje (Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Alytaus skyriuje, aut.) šeimininkauja lyg namuose, burdamas aplink save partinių bendražygių kuopą.

Nespėjome pamiršti šios istorijos, o ją jau pakeitė kita – Valstybinių miškų urėdija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad šios ištirtų galimai nusikalstamą veiką Alytaus regioniniame padalinyje dėl neatitikimų tarp nukirstos ir oficialiai pajamuotos medienos kiekių. Šioje medienos dingimo istorijoje minima ir laikinai Alytaus urėdijai vadovavusio E. Mensevičiaus pavardė.

Kiek tiesos yra kalbose, jog LSDP Alytaus miesto skyriaus viduje situacija yra gana sudėtinga?

Nebūna kalbų be priežasties, atmosfera skyriuje išties labai prasta, nariai stipriai susiskaldę. Kuomet skyriui vadovauti pradėjo V. Vencius, jo pavaduotoju tapo E. Mensevičius, neliko vienybės, tokios sąvokos kaip komandinis darbas, vienybė ir diskusijos tapo visiškai menkavertės.

Jų vadovavimas persmelktas arogancija ir nepakančia ideologija, paprastas partijos skyriaus narys prilyginamas gamybinei jėgai, o partija – gamybos įrankiui. Žmonės tiesiog bijo sakyti tai, ką galvoja, nes kritikuojantys ir manantys kitaip negu skyriaus vadovybė yra persekiojami. Man tai primena autoritarinį valdymą.

Jau kitąmet vyks savivaldos rinkimai. Ar po visų šių įvykių ir skandalų ketinate dalyvauti juose su šia partija?

Šiandien galiu drąsiai teigti, kad atsistatydinti iš Lietuvos socialdemokratų partijos Alytaus miesto skyriaus pirmininko pavaduotojo pareigų buvo labai geras žingsnis, nes bloga kompanija gadina gerus įpročius.

3 komentarai apie “Alytaus miesto socialdemokratai nesikeičia

  1. Į politiką reikia eiti ne savo reikalų tvarkyti, o po to, kai savo gyvenimą jau esi susitvarkęs. Dabar toks vaizdas, kad dauguma šios partijos ilgalaikių narių eina sau naudos ieškoti, o ne kad miestui būtum naudingam. Kiek metų tie patys veidai, švaistot savo energiją, jeigu matot, kad nesiseka politikoj, eikit, kurkit, gal sukursit kokią pridėtinę vertę.

  2. Interviuojamasis būdamas partijos nariu elgiasi nepadoriai. Žinant kas yra jo tėvas nesunku suprasti tokio elgesio priežastį. Ir apskritai koks tikslas viešintis?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *