Alytaus miesto šventėje – verslo, savivaldos ir mokslo erdvė

Pirmą kartą Alytaus miesto šventės metu savivaldybės iniciatyva buvo organizuota verslo, savivaldos ir mokslo erdvė. Tris dienas Rotušės aikštėje įsikūrusioje palapinėje gyventojai galėjo susipažinti su įvairių organizacijų ir įmonių veikla, gauti konsultacijas dėl verslo pradžios ar studijų.

Šios spalvingos ir neįprastos erdvės sukūrimas – puikus savivaldos, verslo ir mokslo bendradarbiavimo pavyzdys. Gyventojai lengviau ir greičiau vienoje vietoje galėjo gauti jiems aktualiausią informaciją. Miesto dienų metu visada gausu jaunimo, tad mokslo įstaigų informacija apie studijas buvo itin populiari. Čia buvo užmezgami kontaktai su įvairių įmonių ir įstaigų atstovais, tačiau bene populiariausias akcentas – verslo idėjų, kurias galėjo siūlyti kiekvienas, bankas. Jame – po atviru dangumi vasaros kino teatras, į kurį galėtų įvažiuoti automobiliai,  senjorų kavinė, kartodromas, terasa prie Baltosios rožės tilto, kūrybinės dirbtuvės (angl. „maker hub“), pabėgimo kambarys (angl. „escape room“), vienišų žmonių klubas, golfo laukas ir kita.

„Idėją miesto dienų metu įrengti tokią palapinę laikome itin pavykusia. Daug miestelėnų tiesiogiai  gavo vertingos informacijos, kaip smulkiajam verslui gauti paramą iš Ekonominės plėtros programos, persikvalifikuoti ar įgyti naują specialybę Alytaus profesinio rengimo centre“, – teigė Turto valdymo ir verslo skyriaus vedėja Auksė Juonienė.  Taip pat lankytojai turėjo galimybę susipažinti ir su didelių įmonių, pavyzdžiui,  „Astros“ gaminiais, naujovėmis ir įsidarbinimo galimybėmis.

Verslo, savivaldos ir mokslo erdvės palapinėje dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės atstovai, Alytaus profesinio rengimo centras, Alytaus kolegija, Dailiųjų amatų mokykla, bendradarbystės centras „Spiečius“, UAB „Astra“, Vilkyškių pieninė, Robotikos akademija, Alytaus verslo konsultacinis centras, Alytaus teritorinė darbo birža, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai, keturios mokomosios mokinių bendrovės iš Putinų gimnazijos, UAB „Geodėja“ ir  privatus darželis MB „Vaikystės namelis“. Tikimasi, jog ateityje ši erdvė taps  miesto dienų tradicija, o miestiečiai bus drąsesni teikti idėjas bei pasiūlymus.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *