Kapotos tešlos pusryčių pica

Picos padui reikės:

  • 100 g šalto sviesto,
  • 100 g riebios grietinės,
  • apie 200 g miltų,
  • druskos,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • džiovintų bazilikų.

Taip pat reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 100 g vytinto kumpio,
  • 100 g kietojo sūrio,
  • kelių kekinių pomidorų šakelių,
  • mocarelos,
  • šviežių bazilikų.

Sviestą sukapokite peiliu kartu su grietine bei miltais, suberkite prieskonius (tai galima daryti ir virtuviniu kombainu). Tešlą dėkite į šaldytuvą atvėsti.

Kiaušinius gerai išplakite ir suberkite kietąjį sūrį.

Iš atvėsusios tešlos iškočiokite norimos formos picos pagrindą, kampus užlenkite, kad supiltas kiaušinio ir sūrio plakinys kepdamas neišbėgtų. Kai jį supilsite ant picos pagrindo, dėkite plėšytą kumpį, pjaustytą mocarelą, pomidorus.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min, kol sūris ir tešlos kampučiai gražiai apskrus.

Ištraukę iš orkaitės picą dar pagardinkite šviežių bazilikų lapeliais. Valgykite karštą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *