Ar Alytaus miesto vicemerai sulauks kadencijos pabaigos?

Penktadienį Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius gavo pareiškimą, kuriame išreikštas nepasitikėjimas jo pavaduotojais Vale Gibiene ir Tautvydu Tamulevičiumi. Dokumentą pasirašė devyni Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai, tarp kurių – ne tik opozicinių, bet ir pozicinių frakcijų atstovai.

Pareiškimo autorius užrūstino mero V. Grigaravičiaus pavaduotojų neveiklumas, abejotinos naudos miestui sprendimų priėmimas ir projektų vykdymas. T. Tamulevičiaus pusėn skrieja priekaištai dėl neprofesionalumo, skirtingo požiūrio į verslininkus, o V. Gibienė esą nepateisino lūkesčių, darbais neparodė gebėjimų kuruoti ir kontroliuoti jai pavestas veiklos sritis.

Ji koordinuoja bendrosios kultūros ugdymo ir etnokultūros puoselėjimo, kūno kultūros ir sporto, socialinės apsaugos, sveikatos apsaugos, švietimo kokybės ir mokymosi aplinkos užtikrinimo, vaiko teisių apsaugos įgyvendinimo sritis.

Vicemero T. Tamulevičiaus žinioje – aplinkos apsaugos, informacinės sistemos diegimo ir tobulinimo, jaunimo politikos įgyvendinimo, savivaldybės infrastruktūros objektų modernizavimo ir plėtros, savivaldybės infrastruktūros objektų priežiūros, savivaldybės funkcijų įgyvendinimo, verslo skatinimo, urbanistinio planavimo programų koordinavimas.

Klausimą dėl abiejų vicemerų atleidimo iš užimamų pareigų ketinama įtraukti į artimiausio Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *