Alytaus rajono vaikų vasara gausi užsiėmimų

Ilgai moksleivių lauktos vasaros atostogos prasidėjo, o su jomis ir galvos skausmas jų tėveliams – kuo užimti atžalas. Vasaros atostogų metu Alytaus rajono mokiniams siūloma įvairiausių užsiėmimų, tad jų laukia smagi ir įdomi vasara. Vaikai galės  laisvalaikį leisti mokyklų ir kitų organizacijų organizuojamose edukacinėse, karinėse, pažintinėse, kūrybinėse, sportinėse veikloseo mokinių užimtumas vasarą finansuojamas iš Alytaus rajono savivaldybės lėšomis remiamų mokinių užimtumo projektų.

Birželio užsiėmimai 

Birželio 18–22 d. asociacija „Daugų kraštas“ kviečia vaikus į dienos stovyklą „Amatas – gyvenimo pamatas“, kurios metu jie bus mokomi senųjų amatų, papročių, susipažins su kulinariniu paveldu, kurs sakmes, padavimus, dalyvaus viktorinose, protmūšiuose,  pažins savo kraštą rinkdami kraštotyrinę medžiagą, dalyvaus edukacinėje programoje Akmens galia.

Birželio 18–29 d. Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos Ūdrijos mokyklos-daugiafunkcio centro skyrius kvies vaikus į dienos stovyklą, kur kiekviena diena bus skirta vis kitai veiklai ir edukacijai: susipažins su gatvės šokių, Lotynų Amerikos šokių stiliais, DJ profesija, graffiti piešimo subtilybėmis, aplankys Radžiūnų piliakalnį, Vidzgirio botaninį draustinį.

Birželio 18–29 d. daug pažintinių, sporto ir kitų veiklų vaikams pasiūlys Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos stovykla „Gyvenkime kitaip VII“. Joje dalyvaus 24 mokiniai iš soc. remtinų šeimų.

Birželio 18–22 d. Pivašiūnų gimnazija kviečia į kūrybinius užsiėmimus „Aitvaras ir jo draugai“, kurių metu organizuojama išvyka į Pivašiūnų amatų centrą. Vyks keramikos edukacija, apsilankymas baseine, išvyka į Kauno zoologijos sodą, IX fortą, orientacinės varžybos, aitvarų gamyba.

Birželio 22–29 d. Alytaus r. meno ir sporto mokykla lauks gebančių ir norinčių piešti stovykloje „Idėjų ežeras 2“. Jos metu edukaciniai užsiėmimai vyks Žilinsko galerijoje, Čiurlionio muziejuje Kaune, taip pat edukaciniai užsiėmimai mokykloje su dailininkais A. Mosiejumi, A. Vaitkumi, bus surengta darbų paroda, diskusija apie jaunųjų kūrėjų kūrybą.

Birželio 18–22 d. Simno gimnazija rengia Dvasinio ugdymo ir sveikatingumo stovyklą. Vyks  kūrybiniai užsiėmimai, išvyka į Palangos sveikatingumo centrą, žygis Metelių regioniniame parke.

Rugpjūčio užsiėmimai 

Rugpjūčio 6–10 d. Daugų Vlado Mirono gimnazijos Alovės pagrindinio ugdymo skyrius kviečia į etnokultūrinę stovyklą „O jūs, vaikai, taip darykit, kaip senoliai darė“, kurios metu vaikai dalyvaus edukacijose Alytaus miesto lėlių teatre, Radžiūnuose, grikių, keramikos edukacijose Pivašiūnų amatų centre.

Rugpjūčio 22–28 d. Alytaus r. Miroslavo gimnazija vaikus kviečia į dienos stovyklą „Aktyvūs ir kūrybingi“. 17 mokinių iš soc. remtinų šeimų dalyvaus aktyvioje kultūrinėje, pažintinėje, sportinėje veikloje, 7 edukacijose.

Rugpjūčio 20–24 d. Daugų Vlado Mirono gimnazija rengia dieninę stovyklą „Vasara aktyviai“. Vyks menų diena, skudurinių lėlių gamyba, etninės kultūros diena, edukaciniai užsiėmimai. Bus proga susipažinti su liaudies amatais.

Rugpjūčio 20–24 d. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje vyks „Spalvų savaitė“. Bus organizuojamos menų ir amatų dirbtuvės, organizuojamas piknikas, sportinė ir kultūrinė veikla.

Kiti užsiėmimai

Birželį–rugpjūtį Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ūdrijos filialas rengia užsiėmimus „Edukacinės inovacijos pilietiškumo ir tautiškumo ugdymui“. Vyks 6 edukacijos-kūrybinės dirbtuvės.

Liepą–rugpjūtį asociacija „Užupių kaimo bendruomenė“ kviečia dalyvauti projekte „Gera čia gyventi – 2018“. Planuojama veikla orientuota į sveikatinimą, prevencinę veiklą.

Ištisus metus Simno gimnazijoje įgyvendinamas projektas „Jaunasis šaulys – Lietuvos ateitis“, kurio metu organizuojami įvairūs žygiai, stovyklos.

Alytaus rajono savivaldybė aktyviai dalyvauja iniciatyvoje „Atverk duris vasarai“. Visos švietimo įstaigos, Alytaus rajono savivaldybės kultūros centras ir jo skyriai, Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir 32 filialai aktyviai įsijungia į šią iniciatyvą. Mokiniai gali sportuoti stadionuose, naudotis treniruokliais, skaityti knygas bibliotekose, naudotis kompiuteriais.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *