Jaunimą įdarbinantiems Alytaus rajono verslininkams – finansinė parama

Pagal Alytaus rajono savivaldybės tarybos naujai patvirtintą Paramos teikimo smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams tvarkos aprašą, jaunimas finansiškai skatinimas pradėti savarankišką verslą, o darbdaviai – įdarbinti jaunimą, taip jiems suteikiant darbo įgūdžių.

Pasak Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko, savivaldybė siekia skatinti darbdavius įdarbinti jaunuolius jų atostogų metu ar tiesiog paskatinti patį jaunimą vystyti savarankišką verslą, kad jaunuoliai įgytų darbo patirties ir vėliau, baigus mokslus, jiems būtų lengviau įsitvirtinti darbo rinkoje, ir žinoma, kad galėtų užsidirbti papildomų pinigų savo laisvo laiko metu, nešvaistydami jo veltui.

Jaunimo savarankiško verslo veiklos pradžios išlaidos kompensuojamos tik savarankiškai dirbančiam Alytaus rajone deklaravusiam savo gyvenamąją vietą jaunimui iki 25 metų amžiaus. Pagal šią priemonę gali būti kompensuojamos su veiklos vykdymu susijusios per paskutinius 12 mėnesių iki paraiškos pateikimo datos patirtos išlaidos, bet ne daugiau kaip 300 Eur vienai pagal verslo liudijimą arba individualios veiklos vykdymo pažymą vykdomai veiklai.

Darbdaviams kompensuojamos Alytaus rajono jaunimo iki 25 metų amžiaus, įdarbinto pagal terminuotas darbo sutartis, su darbo santykiais ar veiklos vykdymu susijusios per paskutinius 12 mėnesių iki paraiškos pateikimo datos patirtos išlaidos, bet ne daugiau kaip 300 Eur už vieną asmenį (asmuo turi būti išdirbęs ne mažiau kaip 2 mėn.).

Atkreipiame dėmesį, kad kompensuojamos tik patirtos išlaidos, todėl teikiant paraiškas, kurių priėmimas numatytas rudenį, reikės pateikti išlaidas pagrindžiančius dokumentus.

Daugiau informacijos teikiama tel. (8 315) 55 538, el. p. andrius.karlonas@arsa.lt, savivaldybės interneto svetainės www.arsa.lt skiltyje „Verslininkams“ (http://www.arsa.lt/index.php?502471301).

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *