Alytaus vicemero komandiruotė į Kiniją: kokios naudos turės miestas?

Alytaus mero pavaduotojas T. Tamulevičius. AMS nuotr.

Alytaus miesto mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius jau antra savaitė vieši Kinijos Liaudies Respublikoje. Viešai skelbiamoje jo darbotvarkėje nurodyta, jog vicemeras išvykęs į tarnybinę komandiruotę, iš kurios sugrįš birželio 21 dieną. Ką beveik tris savaites Alytaus miesto mero pavaduotojas veikia šioje Tolimųjų Rytų šalyje?

Savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Modesta Tarasauskienė informavo, jog vicemeras Kinijos Liaudies Respublikos ambasados Lietuvoje atašė kvietimu yra išsiųstas į tarnybinę komandiruotę Ningbo ir Pekino miestuose. Kelionę apmokėjo kviečiančioji šalis.

T. Tamulevičius dalyvauja tarptautiniame Vidurio ir Rytų Europos šalių miestų merų forume, skirtame aptarti pramonės zonų vystymo ir bendradarbiavimo klausimus.

Ningbo mieste vyksiančioje EXPO parodoje pristatomas Alytaus regiono potencialas investicijoms. Su Ningbo Alytus yra pasirašęs bendradarbiavimo memorandumą, todėl vicemero komandiruotė puiki proga aptarti tolimesnį santykių tarp miestų vystymą.

Susitikime su Prekybos ministerijos investavimo agentūros vadovais ketinama pristatyti Alytaus miesto pramonės parko perspektyvas investuotojams, aptarti galimybę organizuoti investicijomis į Europos Sąjungos suinteresuotų verslininkų vizitą į Lietuvą ir Alytų.

Be to, vicemeras dalyvaus Prekybos ministerijos organizuojamame seminare „Ekonominis ir technologinis pramonės parkų Centrinėje bei Rytų Europoje bendradarbiavimas“, kuriame skirtingų Rytų ir Vidurio Europos šalių atstovai su Kinijos partneriais aptars bendradarbiavimo galimybes, keisis geriausia specialių ekonominių zonų steigimo ir vystymo praktika.

Pasak M. Tarasauskienės, į šią tarnybinę komandiruotę iš Alytaus miesto savivaldybės vicemeras išvyko vienas. Tiesa, kartu su juo forume Lietuvą atstovauja Vilniaus technologijų parko bei Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos atstovai.

Vienas komentaras apie “Alytaus vicemero komandiruotė į Kiniją: kokios naudos turės miestas?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *