Į Alytaus miesto kultūros premijas pretenduoja 10 kandidatų

Birželio 15 d., Alytaus miesto šventės oficialaus atidarymo metu, kultūrai labiausiai nusipelniusiems alytiškiams tradiciškai bus įteiktos Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijos. Jas šiemet pretenduoja gauti 10 kandidatų. Iš jų atrankos komisija atrinks 3 Kultūros premijos laureatus.

Alytaus miesto savivaldybės kultūros premiją siūloma skirti renginių organizatoriui Tomui Nikulinui už veiklą kultūriniame lauke. Kandidatūrą pateikė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Kavolynienė. Už aktyvią kūrybinę ir ugdymo veiklą, reikšmingus kūrybinius laimėjimus, puoselėjant Alytaus miesto kultūrą ir garsinant miestą šalyje ir užsienyje Kultūros premija siūloma apdovanoti šokių studijos „Aušrinė“ ir Alytaus jaunimo centro šiuolaikinio šokio studijos „Vakarė“ vadovę Aušrą Saulevičiūtę. Jos kandidatūrą pateikė Alytaus jaunimo centro direktorė Jūratė Treigienė.

Dar viena kandidatė – kultūros veikėja Vilija Černiauskienė. Jos kandidatūra Kultūros premijai gauti dukros Eglės Malinauskienės iniciatyva teikiama už ilgametį kultūros darbą.

Už aktyvią ir kūrybingą veiklą, puoselėjant etninę kultūrą, ansamblio „Žvangucis“ nariai Kultūros premija siūlo apdovanoti VšĮ AKKC folkloro ansamblio „Žvangucis“ meno vadovą, etnokultūros specialistą Giedrių Griškevičių.

Kultūros premiją siūloma įteikti ir 40 metų jubiliejų pasitinkančiai Alytaus dailės mokyklai už dešimtmečiais puoselėjamą galimybę Alytaus miesto vaikams pamatyti ir pažinti pasaulį kitaip: kūrybiškai, filosofiškai, be streso, už aktyvią poziciją miesto kultūriniame gyvenime ir tobulinant švietimo sistemą, už humanizmą ir pastangas plėsti miestiečių kūrybiškumo apraiškų suvokimą, pratinant prie netradicinės meninės veiklos. Alytaus dailės mokyklą Kultūros premijai gauti pasiūlė Margarita Janušonienė.

Chorvedys, kompozitorius, dirigentas Pranas Jurkonis – dar vienas Kultūros premijos kandidatas. Jo kandidatūrą už aktyvų dalyvavimą Alytaus miesto kultūriniame gyvenime pasiūlė Arvydas Mikalauskas.

VšĮ Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė už aktyvią kūrybinę savanorišką ir labdaringą veiklą organizuojant Sveikatingumo skvero įkūrimo darbus Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje bei puoselėjant Alytaus miesto įvaizdį Kultūros premiją siūlo skirti architektams Alfredai ir Aidui Urmanavičiams.

Krolyje (Crawley, Didžioji Britanija) veikianti lietuvių bendruomenė „Litas“ Kultūros premiją už aktyvų dalyvavimą įvairiuose kultūros renginiuose, tarpnacionalinio supratimo stiprinimą, meilę ir toleranciją kitų šalių tautoms siūlo skirti Rusų sekmadieninės mokyklos kuratorei, rusų kultūros draugijos „Malachit“ pirmininkei Nadieždai Krakovskajai.

Kultūros premija gali būti skirta ir režisieriui Arvydui Kinderiui. Jo kandidatūrą už dokumentinio vaidybinio filmo „Labas rytas, Alytau!“ sukūrimą pasiūlė Rūta Petrauskienė, Gintautas Unguraitis ir  Giedrė Bulgakovienė.

Dešimtasis kandidatas Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijai gauti – muzikos atlikėjas ir kūrėjas Andrius Ambromavičius. Šią premiją jam siūloma skirti kūrybinės, sceninės veiklos 30-mečio ir Alytaus miesto oficialaus himno 20-mečio proga.

Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijos pernai įteiktos kryždirbiui, skulptoriui Sauliui Lampickui, VšĮ „Bonsai studija“ vadovui Kęstučiui Ptakauskui, rašytojai Irenai Buivydaitei-Kupčinskienei ir liaudies meno studijos „Dainava“ įkūrėjai ir meno vadovei Danutei Plytnikienei.

Alytaus miesto savivaldybė  skiria  tris Kultūros premijas po 2 500 eurų: 2 premijos už aktyvią kūrybinę ir ugdymo veiklą, reikšmingus kūrybinius laimėjimus, puoselėjant Alytaus miesto kultūrą ir garsinant miestą šalyje ir užsienyje, ir 1 premija už ypač svarbią ilgametę kultūrinę ir aktyvią kūrybinę veiklą.

Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijos nusipelniusiems alytiškiams skiriamos nuo 1991 m.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *