Veiklą nutraukiančios šokių studijos „Svaja“ vadovė: „Dar nesuvokiu, kad viskas baigiasi“

Trečiadienio vakarą Alytaus miesto teatre įvyks paskutinis Putinų gimnazijos šokių studijos „Svaja“ pasirodymas – šokio spektaklis „Durys, pro kurias išeisiu“. Taip studijos vadovė Rūta Graužlienė ir šokėjos nusprendė atsisveikinti su žiūrovais ir gerbėjais. O jų išties nemažai – „Svaja“ susikūrė prieš 22 metus, 1996-aisiais.

„Tai nebus labai gilaus siužeto spektaklis, tiesiog – savotiška istorija apie dvylika metų, kuriuos merginos praleido „Svajoje“, kokios jos išeina į gyvenimą. Man labai gera širdyje, kad šios aštuonios šokėjos – mano užaugintos, nuo pradžios iki pat pabaigos.

Nutrūkusi „Svajos“ veikla – vienos istorijos pabaiga. Nežinau kas bus toliau, kol kas nesuvokiu, kad viskas baigiasi. Tiek šokių sukurta, kostiumų pilnas sandėlis…“, – sako R. Graužlienė.

Anot jos, šokių studijos likimą nulėmė Švietimo ir mokslo ministerijos reforma, po kurios išlikti tiesiog nebuvo galimybių. „Šias merginas pavyko išsaugoti tik todėl, kad Putinų vidurinei mokyklai tapus gimnazija, jos mokėsi ketvirtoje klasėje. Ankščiau mūsų mokykloje buvo renkamos šokėjų klasės, vaikai užaugdavo šokdami, kai nebeliko pradinių klasių, nebeliko ir kam šokti“, – pasakoja vadovė.

Pastarieji dvylika metų šokių studijai „Svaja“ buvo labai įvairūs: pavyko surengti daugybę pasirodymų, pasiekta realių ir, svarbiausia, vidinių laimėjimų. Vien ko vertas jausmas šokti, kai tau už nugaros groja Nacionalinis simfoninis orkestras arba tavo pasirodymą stebi tūkstančiai Dainų šventės dalyvių?

Netrūko „Svajos“ istorijoje gražių įvykių, būta ir sunkių akimirkų, tačiau šiandien besiskirstantis kolektyvas – tarsi kumštis, draugės ne tik šokių klasėje, bet ir už jos ribų, scenoje turėjusios vieną ir tą patį tikslą – ne laimėti, bet gerai sušokti, visas repertuaras – jų pačių kūryba.

Pasak pačių šokėjų, „Svajoje“ praleisti metai paliko ypač ryškų pėdsaką jų gyvenimuose, o šokiai, net ir baigus gimnaziją, niekur nedings, nesvarbu – ką, svarbu – šokti, ir kiekviena būtinai tą darysianti.

Paskutinis Putinų gimnazijos modernaus šokio studijos „Svaja“ pasirodymas įvyks gegužės 30 dieną, trečiadienį, 18 valandą, Alytaus miesto teatro mažojoje salėje.

Šokio studijos „Svaja“ archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *