Jauniesiems Alytaus miesto ir rajono baidarininkams – varžybų maratonas

Alytaus r. MSM baidarininkai

Vokietijos Eseno mieste vyko tarptautinės baidarių polo varžybos „Vokietijos taurė 2018“ – vienos didžiausių pasaulyje organizuojamų baidarių polo varžybų. Sportininkai varžėsi šešiose amžiaus grupėse, dalyvavo 140 komandų.

Šiose varžybose dalyvavo Alytaus baidarių polo komanda. Alytiškiai varžėsi vyrų antrojoje divizijoje – joje žaidė 18 komandų.

Pogrupio varžybose gerai žaidė Alytaus baidarininkai, bet pritrūko šiek tiek sėkmės ir jie užėmė ketvirtąją vietą. Kovoje dėl dešimtosios vietos alytiškiai 7:3 nugalėjo Austrijos rinktinę ir lygiosiomis sužaidė su Hanoverio baidarininkais. Alytiškiai iškovojo dešimtąją vietą. Alytaus komandoje žaidė Vilius Rasimavičius, Karolis Latauskas, Augustas Platūkis, Tomas Mikna, Eimantas Staniulis ir Arminas Januša.

Klaipėdoje vyko vandens sporto šakų festivalis. Į jo programą buvo įtrauktos parodomosios baidarių polo varžybos. Klaipėdos miesto kvietimu baidarių polo varžybas organizavo alytiškiai ir jose dalyvavo Alytaus sporto ir rekreacijos centro jaunieji baidarininkai. Sportininkai varžėsi jaunimo, jaunių ir vaikų grupėse. Baidarių  polo varžybos vyko Danės upėje. Geras oras, daug žiūrovų, neįprasta aplinka ir sportininkų azartas baidarių polo aikštelėje sužavėjo žiūrovus ir šeimininkus. Tai buvo pirmosios baidarių polo varžybos Klaipėdoje.

Dauguose vyko sporto šventė, jos programoje buvo ir baidarių polo varžybos. Varžybose dalyvavo Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos auklėtiniai ir Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) baidarininkai. Sportininkai varžėsi dviejose amžiaus grupėse: jaunių iki 17 metų ir vaikų iki 14 metų. Nugalėtojais abiejose grupėse tapo ASRC pirmoji komanda, ASRC antroji komanda iškovojo antrąsias vietas ir trečiąsias vietas užėmė Alytaus rajono MSM jaunieji baidarininkai. Nugalėtojams ir prizininkams buvo įteikti medaliai, komandoms grupių nugalėtojoms įteiktos taurės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *