Alytaus ekonomikos forumas kvies kurti patrauklų miestą

Šių metų Alytaus ekonomikos forumo programa

Gegužės 24 dieną, kitą ketvirtadienį, Alytuje vyks jau trečiasis ekonomikos forumas, kuriame pranešėjai dalinsis gerosiomis patirtimis, diskutuos ir visus kvies aktyviai įsijungti į savojo miesto ateities kūrimą.

Forumo dalyviai išgirs įkvepiančių pavyzdžių, kaip savo miestus kuria ir puoselėja kolegos iš Suomijos, Didžiosios Britanijos ir Lenkijos; sužinos, kaip miesto bendruomenė, savivalda ir verslas gali bendromis jėgomis puoselėti savo miestą; kas yra žiedinė ekonomika, koks jos tikslas ir iššūkiai, kaip verslus jaunimas gali tapti jos dalyviu.

Dalyvių registracija jau prasidėjo: http://alytausforumas.lt/registracija/

Šių metų Alytaus ekonomikos forumas turės keletą akcentų. Tai ekspozicija „Žiedinė ekonomika ir jaunasis verslas“, kurioje bus pristatomos tvaraus verslo idėjos ir produktai, sukurti panaudojant mažavertes žaliavas. Čia pat vyks diskusija su idėjų autoriais, bus galima susipažinti su potencialiais darbuotojais ar galimais verslo partneriais.

Edukacines dirbtuves „NEšiukšlės“. Vieta, kur daiktai atgyja naujam gyvenimui“ ves socialinės iniciatyvos „Kūrybos kampas 360°“ įkūrėjas Giedrius Bučas. Jų metu bus gaminami įvairūs daiktai iš senų, buityje nebenaudojamų daiktų, antrinių žaliavų ir gamybinių atliekų, vyks diskusija aplinkos apsaugos, ekologijos temomis, bus dalijamasi darnaus vartojimo ir ekologiško gyvenimo būdo patirtimi.

Siekiant į vieną vietą sutelkti visus Alytaus ir jo regiono ekonomikos kūrėjus, dalyvius ir ekspertus, skatinti turiningą diskusiją bei dalijimąsi patarimais bei įžvalgomis, siekiant pažangių sprendimų Alytaus ir jo regiono ekonomikos skatinimo ir verslo sąlygų gerinimo klausimais, Pasaulio ekonomikos forumo bendruomenės Global Shapers Vilnius Hub ir iniciatyvos City Alumni pastangomis 2016 metais pirmą kartą buvo surengtas Alytaus ekonomikos forumas.

2017 metais Alytaus ekonomikos forumo iniciatyvą perėmė Alytaus miesto savivaldybė ir sulaukė dar didesnio dalyvių skaičiaus, aktyvaus vietinių verslininkų įsitraukimo, konstruktyvaus darbo renginio metu ir pirmų svečių iš užsienio.

Šių metų Alytaus ekonomikos forumas – tarptautinis. Jo metu daugiausia dėmesio bus skiriama miesto vystymui per sutelktas bendruomenės, verslo ir savivaldos pastangas, įvairias jaunimo ir mokslo iniciatyvas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *