Alytaus miesto ir rajono gimnazistai mokslo metus užbaigs apsilankymu teatre

Alytaus miesto teatras inicijavo projektą „Žydėk, kur pasėtas“. Jo metu keli šimtai Alytaus miesto ir rajono abiturientų bei vyresniųjų klasių moksleivių apsilankys teatre. Bilietą į spektaklį moksleiviams įteikė UAB „GLASS LT“ ir Alytaus rajono savivaldybė.

Švietimo įstaigas Alytaus mieste ir rajone šiemet baigia beveik 1000 abiturientų. Kaip ir kasmet, dalis jų savarankišką gyvenimo kelią pradės užsienyje, tačiau tik nedaugelis vėliau sugrįš į gimtus namus pasidalinti savo idėjomis ir gerąja patirtimi. Vienyti pastangas ir ugdyti jaunų, perspektyvių, išsilavinusių žmonių įtrauką į gimtąjį kraštą, kuriant kultūrinį ryšį, pakvietė Alytaus miesto teatras.

Į akciją „Žydėk, kur pasėtas“ šiemet įsijungė UAB „Glass.LT“, Alytaus gimnazijų moksleiviams padovanojusi bilietus į spektaklį „Tūla, arba esame okupuota šalis“. Spektaklis sukurtas pagal vieną gražiausių lietuviškų romanų alytiškio Jurgio Kunčino kūrinį „Tūla“. Tai fatališkos meilės istorija. Šis kūrinys yra įtrauktas į mokyklinę lietuvių kalbos programą, dažnai figūruoja valstybinių lietuvių kalbos egzaminų temose, todėl tai tarsi pamoka, puikiai tinkanti vaizdžiai pasikartoti medžiagą prieš egzaminą.

Socialiai atsakinga įmonė „Glass.LT“ šiemet investuoja ir remia iniciatyvas, skirtas vaikams ir jaunimui. „Jaunimas mūsų ateitis ir potencialas, į juos būtina investuoti“, – sako Alytaus metų apdovanojimuose Geidžiamiausios įmonės vardą pelniusios UAB „Glass.LT“ vykdantysis direktorius alytiškis Edvinas Jackauskas.

Pats jis emigranto duonos nėra ragavęs, tačiau sako neabejojantis, jog didžioji dauguma išvykusiųjų norėtų sugrįžti, tik nežino, kaip įsitvirtinti savo šalyje. Prakalbus apie kultūrines sąsajas, E. Jackauskas teigia manantis, kad žmogaus vertybės yra įgimtos, tačiau gali būti ir įgytos, o kultūra šiame procese vaidina itin didelį vaidmenį.

Mokslo metų pabaigą viešnage Alytaus miesto teatre pažymės visų Alytaus rajono gimnazijų abiturientai. Alytaus rajono savivaldybė jiems padovanojo bilietus į spektaklį, skirtą pažymėti mūsų valstybės atkūrimo šimtmetį, „Pamatai iš Mindaugo pilies. Netikras akmuo“. Tai vienos giminės, vieno namo istorija, kupina istorinių peripetijų ir asmeninių dramų. Skirtingos kartos, skirtingi likimai, tačiau nepriklausomai nuo istorijos vingių, visada išlieka amžini siekiai – visi nori mylėti ir būti mylimi, kurti savo laimę ir, iškilus grėsmei, kautis dėl jos. Spektaklis puikiai įvertintas žiūrovų, mat daugeliui primena pačių, tėvų ar senelių gyvenimo istorijas.

Kaip sako  Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, šiandien itin svarbu ugdyti jaunų žmonių pilietiškumą ir patriotiškumą. „Labai svarbu, kad jauni žmonės suprastų, pažintų istoriją, prisiliestų prie jos, pajustų ją širdimi“, –  kalba meras.

Spektaklį „Pamatai iš Mindaugo pilies. Netikras akmuo“ paskutinį kartą šį sezoną galite pamatyti gegužės 23 dieną Alytaus miesto teatre.

Akcijos „Žydėk, kur pasėtas“ metu 144 Alytaus miesto ir 122 Alytaus rajono moksleiviai apsilankys Alytaus miesto teatre.

Alytaus miesto teatro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *