Alytaus ligoninės „ankstukai“ šildysis naujoje lovelėje

Į Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę atkeliavo nauja kūdikiams skirta fototerapinė lovelė, skirta per anksti gimusiems ir gelta sergantiems naujagimiams.

Be to, Akušerijos ir ginekologijos skyriaus personalas nuo šiol galės atsipūsti ant simbolinio krėslo, kurį trečiadienį jau išmėgino skyriaus vedėjas Eugenijus Tiškus.

Šias dovanas ligoninei įteikė tarptautinė bendrovė „PepsiCo“, valdanti įmonę „Lithuanian Snacks”. Dovanų vertė – beveik 5 tūkst. eurų, tačiau „Lithuanian snacks“ prekybos rinkodaros vadovė Lietuvai ir Latvijai Jurgita Šaltenytė įsitikinusi, jog dovana yra neįkainojama, mat prie jos prisidėjo daugybė lietuvių. Jie per pastaruosius keturis mėnesius pirko „Cheetos“ traškučius, o nuo kiekvienos parduotos pakuotės 5 centai buvo skirti kilniam tikslui. Tokia pat fototerapinė lovelė bei krėslas pasieks ir Mažeikių ligoninę.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus vedėjas Eugenijus Tiškus išbandė dovanotą krėslą

Anot ligoninėje viešėjusios „PepsiCo“ rinkodaros vadovės Baltijos šalims estės Merle Saviauk, per tris mėnesius buvo parduota apie 80 tūkst. traškučių pakuočių. Ši socialinė akcija skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, jos organizatoriai siekė, kad lovos pasiektų mažesnių miestų gydymo įstaigas, kurios gauna mažesnį finansavimą, turi mažiau rėmėjų, jos skirtos – per anksti į šį pasaulį atkeliavusiems mažyliams.

„Dovaną vertinu labai teigiamai, juolab, kad ji susijusi su mažiausių Lietuvos piliečių sveikata. Su ja atsinaujino mūsų turima diagnostinė įranga ir tai džiugina. Nors ji nebuvo labai sena, bet papildomi įrenginiai niekada nepamaišys“, – sakė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *