Alytuje – dar viena žiedinė sankryža ir kitos eismo naujovės

Alytus vis labiau tampa saugesniu miestu, todėl Saugaus eismo komisija, rūpindamasi eismo dalyviais, šiandien nusprendė įrengti naują žiedinę sankryžą ir saugumo kalnelius.

Pirmajame Alytuje dar daugiau naujovių, čia ne tik šiemet planuojama sutvarkyti Vėjo, Ežerėlio, Aušrinės, Naujakurių ir Domantonių gatves, įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką Merkinės gatvėje, bet taip pat planuojama įrengti žiedinę sankryžą.

Penktadienį komisija pritarė gyventojų ir įmonių vadovų siūlymui įrengti žiedinę sankryžą Miškininkų, Jiezno, Sakų, Medžiotojų ir Lakūnų gatvių sankryžoje. „Šioje penkių gatvių netaisyklingoje sankryžoje eismo srautas yra gana didelis, todėl gyventojai ir įmonių vadovai siūlė įrengti žiedinę sankryžą. Šiam siūlymui buvo vieningai pritarta“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.

Žiedas sankryžoje bus įrengtas nudažius kelio dangą baltais dažais ir pastačius plastmasinius kelio kuoliukus su atšvaitais. Palmiros Raškauskienės teigimu, toks sankryžos įrengimo būdas pasirinktas, nes šiemet naujai sankryžai įrengti Pirmajame Alytuje nebuvo numatyta lėšų, o jeigu žiedas nepasiteisintų, jį bus galima lengvai pašalinti. Taip pat šalia šios sankryžos esanti autobusų stotelė bus perkelta į kitą vietą.

Bus sutvarkyta ir Sakų gatvė. Gatvės važiuojamojoje kelio dangoje bus pašalintos pavojingos duobės ir asfaltuoti dangų kraštai.

Komisija taip pat nusprendė, kad aikštelėje prie PC „Iris“ bus leidžiama automobiliams stovėti tik 2 valandas darbo dienomis ir darbo valandomis. O siekiant užtikrinti gyventojų saugumą šalia Kaštonų g. 44 esančioje pėsčiųjų perėjoje bus įrengta saugumo salelė.

Atsiradus naujam įvažiavimui šią savaitę įrengta nauja saugumo salelė Statybininkų ir Topolių gatvių sankryžoje. Šią salelę komisija leido įrengti PC „Norfa“ parduotuvei.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *