Galutinis ir neskundžiamas teismo sprendimas: „Palermo“ picerija turi būti nugriauta

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas padėjo galutinį tašką bendrovių „Dainavos turtai“ ir „Šalmėtė“, valdančios Alytaus miesto centre veikiančią kavinę „Palermo“, teisminiuose ginčuose. Jis paliko galioti Kauno apygardos teismo sprendimą ir tai reiškia, kad „Palermo“ kavinės pastatas turi būti nugriautas.

Kauno apygardos teismas buvo palikęs galioti Alytaus rajono apylinkės teismo praeitų metų rugsėjo 27 dieną priimtą priimtą sprendimą, tačiau kavinės savininkas Valius Smaidžiūnas pasinaudojo galimybe ir apskundė jį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Deja, ir pastarojo sprendimas nebuvo palankus. Šių metų balandžio 26 dieną Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti Kauno apygardos teismo sprendimą. Be to, V. Smaidžiūnas bendrovei „Dainavos turtai“ privalės atlyginti bylinėjimosi išlaidas – daugiau kaip 1420 eurų. Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė, neskundžiama ir įsiteisėja nuo priėmimo dienos.

Dėl Alytuje jau kelis dešimtmečius veikiančios picerijos vadovo veiksmų Alytaus rajono apylinkės teismui bendrovė „Dainavos turtai“ buvo pateikusi ieškinį, kuriuo prašė įpareigoti V. Smaidžiūną vykdyti visas prieš daugiau kaip vienuolika metų pasirašytos bendros pirkimo-pardavimo sutarties sąlygas. Šia sutartimi V. Smaidžiūnas „Dainavos turtams“ pardavė dalį 25 arų žemės sklypo, kuriame yra laikinasis „Palermo“ picerijos pastatas, ir įsipareigojo jį nugriauti savo lėšomis.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimas dėl „Palermo“ picerijos pastato nugriovimo – ne vienintelė V. Smaidžiūno nesėkmė teisminiuose ginčuose pastaraisiais metais. Kauno apygardos teismo sprendimas jam nebuvo palankus ir byloje, kurioje jis, kaip bendrovės „Švytra“ vadovas, nuo 2008-ųjų bylinėjosi su Alytaus rajono savivaldybe dėl jos valdomos Santuokų salės patalpų. Nors Alytaus apylinkės teismas buvo įpareigojęs savivaldybę atlaisvinti šias patalpas, tačiau Kauno apygardos teismas nusprendė, jog savivaldybei to daryti nereikia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *