Apdovanoti respublikinio moksleivių konkurso pirmo etapo nugalėtojai

Gegužės 4 dieną, profesinės vandentvarkos darbuotojų dienos išvakarėse, „Dzūkijos vandenyse“ buvo apdovanoti respublikinio fotografijų konkurso „Vandens ženklai“ nugalėtojai.

Konkurso iniciatoriai – Lietuvos vandens tiekėjų asociacija ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, renginys vykdomas dviem etapais: pirmasis etapas vyko rajonuose. Alytuje minėtą konkursą organizavo UAB „Dzūkijos vandenys“ kartu su Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriumi.

Konkurso dalyviai turėjo sukurti nuotrauką arba nuotraukų ciklą, kuri/-is kūrybiškai atspindėtų konkurso temą: darbuose akcentuoti aplinkosaugos problemas, susijusias su geriamojo vandens vartojimu, paskatinti kitus savo kasdiene veikla spręsti šias problemas, meniškai užfiksuoti ženklus, atskleidžiančius ne tik geriamojo vandens svarbą žmogaus gyvenime, bet ir jo grožį.

Konkursas organizuotas dviejose amžiaus grupėse: moksleiviai iki 12 metų ir moksleiviai nuo 13 metų.

Pagal konkurso nuostatus, pateiktiems darbeliams įvertinti buvo sudaryta speciali komisija. Ją sudarė: profesionalus fotografas Stasys Šmigelskas, du Alytaus miesto savivaldybės administracijos atstovai, tai yra Švietimo skyriaus vyriausieji specialistai Daiva Pasaravičienė ir Eduardas Ingelevičius ir du UAB „Dzūkijos vandenys“ atstovai, tai yra laikinai einantis direktoriaus pareigas Tomas Valatka ir automatikas Juozas Muzikevičius.

Geriausi komisijos išrinkti darbai jau yra perduoti Lietuvos vandens tiekėjų asociacijai. Vilniuje jie rungsis su kitų miestų geriausiais.

Na, o pirmojo, rajoninio konkurso etapo nugalėtojais išrinkti šie moksleiviai:

jaunesniųjų amžiaus grupėje (iki 12 metų):

I vieta – Vytautė Norvičiūtė, Alytaus Dzūkijos pagrindinė mokykla, mokytoja Nijolė Amšiejienė,

II vieta – Aurelija Vilkončiūtė, Alytaus Dainavos pagrindinė mokykla, mokytojas Arūnas Vaitkus,

III vieta – Beatričė Gavėnaitė, Alytaus Šaltinių pagrindinė mokykla, mokytoja Vilija Pigagienė.

vyresniųjų amžiaus grupėje (nuo 13 metų):

I vieta – Kristupas Cilcius, Alytaus Dainavos pagrindinė mokykla, mokytojas Arūnas Vaitkus,

II vieta – Audronė Baležentytė, Alytaus Putinų gimnazija, mokytoja Vilma Gumenikovienė,

III vieta – Rūta Baležentytė, Alytaus Šaltinių pagrindinė mokykla, mokytojas Vitas Zabita.

Kadangi prizinių vietų neužteko, o palikti be apdovanojimo nė už ką nesutiko komisija, buvo įsteigtas specialusis prizas, skirtas Ugniui Lenkauskui, Alytaus švento Benedikto gimnazijos moksleiviui, kurio mokytoja Dalia Miliauskienė.

Nuoširdžiai dėkojame aktyviems ir kūrybingiems moksleiviams bei jiems padėjusiems mokytojams ir primename, kad parodėlę galima apžiūrėti įmonės darbo metu, t. y., iki 16 val. (pietų pertrauka 11.30–12.00 val.), administracinio pastato 3 aukšto salėje (Pulko g. 75, Alytus, teirautis tel. (8 315) 555 82).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *