„Girinuko“ darželinukų tėvai teigiamai įvertino pasikeitusius valgiaraščius

Nuo šių metų pradžios įsigaliojus naujoms Rekomenduojamos paros maistinių medžiagų ir energijos normoms, Alytaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų vaikams maitinimas pradėtas teikti pagal naujus valgiaraščius.

Dabar jie valgo įvairesnį maistą – daugiau daržovių ir vaisių, pilno grūdo duoną, kruopas, makaronų ar bulvių patiekalus, liesą mėsą, žuvį bei paukštieną. Didžioji dalis patiekalų yra tausojantys – troškinti, virti vandenyje ar garuose, kepti konvekcinėje krosnelėje ar orkaitėje, naudojant kepimo popierių ar foliją. Taip pagaminti patiekalai išsaugo maistinę vertę ir neužteršiami kancerogeninėmis medžiagomis.

Alytaus lopšelyje-darželyje „Girinukas“ buvo atlikta apklausa apie naujoves vaikų valgiaraštyje, kurioje dalyvavo 144 tėvai. Jos rezultatai parodė, kad dauguma tėvų yra patenkinti pasikeitusiu maitinimu darželyje ir naujus valgiaraščius vertina teigiamai.

Tiesa, buvo teigiančių, jog naujas maistas nežavi vaikų – jie skundžiasi neskaniais patiekalais, kai kada lieka nevalgę. Tėvai siūlė šią problemą spręsti darželinukams maistą patiekiant patraukliau, jiems priimtina forma ir taip juos sužavėti bei paskatinti valgyti.

Kad tėvams kiltų dar mažiau klausimų ir jie labiau įsisavintų sveikos mitybos svarbą, darželio pedagogai pakvietė juos į susitikimą-diskusiją su gydytoja-dietologe Kristina Jasmontiene. Jo metu gydytoja papasakojo apie sveikatai palankių patiekalų svarbą, akcentavo, jog požiūris į sveikatai palankią mitybą ir namie, ir ugdymo įstaigoje turėtų sutapti. K. Jasmontienė atsakė į tėvų klausimus, žadėjo padėti keliaujant sveikatai palankios mitybos ugdymo keliu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *