Pasieniečiams įkliuvo kontrabandininkų trijulė iš Alytaus

Varėnos rajone Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiams su įkalčiais įkliuvo cigarečių kontrabandininkų trijulė. Sulaikyti alytiškiai gabeno 3 tūkst. pakelių rūkalų, kuriuos jiems per sienos liniją permetė bendrininkai iš Baltarusijos.

Trečiadienį ties Varėnos rajono Katros kaimu patruliavę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai užfiksavo link valstybės sienos ėjusį įtartiną asmenį. Šis miške greitai dingo iš pasieniečių akiračio, tačiau VSAT pareigūnai nusprendė toliau stebėti vietovę. Netrukus patrulių akiratyje atsidūrė trys nešuliais apsikrovę asmenys, kurie tuoj pat buvo sulaikyti.

Paaiškėjo, kad visi jie yra iš Alytaus, 22, 26 ir 30 metų vyrai. Ryšuliuose pasieniečiai rado 3000 pakelių cigarečių „NZ Gold“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Pirminiais duomenimis, nelegalus krovinys iš Baltarusijos buvo permestas per šioje vietovėje tekančią Katros upę. Ja eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Trijulei dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėtos administracinės teisenos. Už tai gresia baudos nuo 4000 iki 6000 eurų. Alytiškiai po apklausos paleisti ir turės atvykti į jų bylas nagrinėsiantį teismą.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *