Alytaus ligoninės Vaikų ligų skyrius ruošiasi remontui: kokie pasikeitimai laukia mažųjų pacientų?

Prieš keletą dienų dviejuose ligoninės korpusuose buvęs Vaikų ligų skyrius perkraustytas į vienas bendras patalpas – vaikų ligų 24 stacionaro lovos įkurdintos ligoninės antrojo aukšto patalpose, kuriose iki šiol buvo gydomi kūdikiai ir somatinėmis ligomis sergantys vaikai. Pasak laikinai Vaikų ligų skyriaus vedėjo pareigas einančios Vaivos Savickienės, šio skyriaus patalpų išdėstymas leidžia suformuoti 2 atskiras zonas infekcinėmis ir neinfekcinėmis ligomis sergantiems mažiesiems pacientams gydyti.

Kol vyks remontas, anot V. Savickienės, pacientai galbūt patirs šiokių tokių nepatogumų. Anksčiau Vaikų ligų skyriaus palatose paprastai visi pacientai gulėdavo po vieną. Dabar, kol vyks remontas, tokios galimybės jau nebebus. Visos palatos yra didelės, tad jose gulės po tris ar keturis ligonius.

V. Savickienė teigia, kad ligoninėje mažųjų pacientų ir jų tėvelių lauks ir daugiau pasikeitimų, susijusių su vaikų ligų specialistų darbo organizavimu Vaikų priėmimo, Vaikų reanimacijos ir intensyviosios terapijos bei Vaikų ligų skyriuose. Daugumai mažųjų pacientų bus teikiamos stebėjimo ir dienos stacionaro paslaugos, trumpės gulėjimo skyriuje laikas.

„Tikrai labai stengiamės, kad vaikai į ligoninę nebūtų guldomi be reikalo. Kuo daugiau pagalbos stengiamės suteikti ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje, taikyti stebėjimo paslaugas. Juk žinia, kad vaiką reikės guldyti į ligoninę, sukelia nerimą tiek vaikams, tiek ir tėvams. Be to, ne visais atvejais būtina gultis į ligoninę, todėl stengiamės išnaudoti stebėjimo paslaugą. Su Alytaus poliklinika jau deriname su dienos stacionaro paslaugomis susijusius klausimus, kuomet vaikai dieną ateitų į ligoninę, o vakare būtų pasiimami namo“, – pasakoja V. Savickienė.

Kol bus remontuojamos Vaikų ligų skyriaus patalpos, skyrius turės ribotas galimybes priimti ir stacionariai gydyti tam tikromis ligomis sergančius vaikus.

„Prašome į VšĮ Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrių  greitosios medicinos pagalbos transportu nevežti ir nesiųsti iš pirmo lygio asmens sveikatos priežiūros įstaigų pacientų, kuriems nustatyti ar įtariami vėjaraupiai, tymai, raudonukė, kokliušas ar tuberkuliozė. Šiomis ligomis sergantys pacientai turėtų tiesiai patekti į Vilniaus ar Kauno infekcines ligonines“, – priduria laikinoji Vaikų ligų skyriaus vedėja.

Kalbėdama apie Alytaus miesto vaikų sergamumą V. Savickienė  pastebi, kad padaugėjo vaikų, sergančių įvairiomis žarnyno infekcijomis, alergija. Atšalus orams daugėja sergančių plaučių uždegimu ar kitomis peršalimo ligomis. Šiuo metu Vaikų ligų skyriuje gydosi 16 mažųjų ligonių.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Vaikų ligų skyriaus remonto darbus planuojama pradėti vasaros pradžioje. O jiems pasibaigus šio skyriaus palatos  bus šiuolaikiškesnės ir patogesnės tiek vaikams, tiek ir slaugantiems asmenims. Palatose bus įrengti sanitariniai mazgai. Taip pat planuojama įrengti vaikų vystymosi sutrikimų ankstyvosios korekcijos dienos stacionaro bei gydytojo ortodonto paslaugoms teikti skirtas patalpas, modernų boksą, reikalingą sunkių užkrečiamųjų ligų pacientams izoliuoti ir gydyti.

Šio skyriaus kapitalinio remonto darbus planuojama užbaigti 2019 m. pavasarį. Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Vaikų ligų skyriaus kapitalinio remonto darbai bus finansuojami Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis, ligoninei įgyvendinant Vaikų sveikatos stiprinimo paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimo VšĮ Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje projektą.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *